Sport

Cu liderul n-a mai mers

După șase victorii consecutive obținute în acest an, cinci în seria a doua valorică a Ligii Naționale de Baschet Feminin, BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș a suferit și primul eșec. Mureșencele au cedat pe terenul liderului, 50-75 cu formația KSE Târgu Secuiesc, singura echipă neînvinsă din grupă. Ținând cont de parcursul celor două echipe și istoricul jocurilor directe, rezultatul era oarecum unul așteptat, dar replica mureșencelor se anunța una mai viguroasă. Pusă în gardă de rezultatele mureșencelor din ultima perioadă, echipa gazdă a luat jocul în serios din start și a câștigat toate cele patru sferturi: 22-11, 23-15, 14-11 și 16-13. Deși echipa antrenorului Ionel Brustur reușise să câștige prima confruntare a sezonului cu covăsnencele, în Cupa Sirius de la Târgu Mureș, cu o echipă întărită și o atitudine diferită, gazdele s-au impus la scor în următoarele două întâlniri și au condus în permanență acest ultim joc. Au luat un avantaj de 11 puncte în primul sfert și au mai adăugat alte 9 în mai puțin de 2 minute la începutul actului secund. Diferența a ajuns la chiar peste 20 de puncte la jumătatea celui de-al doilea sfert și era evident faptul că liderul nu va lăsa garda jos.

Revenirea nu a mai fost posibilă

Dacă în jocurile precedente disputate pe parcursul lunii ianuarie mureșencele reușeau la reluare evoluții mult mai bune, covăsnencele nu au mai permis acest lucru și au mai adăugat în cele două sferturi ale reprizei secunde câte 3 puncte la avantajul înregistrat la pauza mare. Cele două sferturi ale părții a doua au fost echilibrate, dar cu păstrarea avantajului obținut de către gazde încă din debutul partidei.

Este un eșec care nu periclitează locul secund ocupat de către fetele de la Sirius, deoarece echipa care o urma în clasament la doar două înfrângeri, Știința Phoenix Constanța a fost și ea învinsă în deplasarea de la Agronomia București. Mureșencele vor susține următorul joc pe teren propriu miercuri, 12 februarie, ora 18.00, cu CSU Rookies Oradea, echipa pe care a învins-o în toate întâlnirile ediției.

În partida de la Târgu Secuiesc cea mai bună marcatoare din echipa mureșeană a fost din nou Brittney Dunbar, cu 13 puncte (1×3), urmată de Mariah Smelser și Mészáros Kata (1), ambele cu 10, Andreea Feiseș 8 (1), Cristina Badi 4, Alexandra Bobar 3 și Pálfi Tünde 2. Au mai jucat Gál Emese, Diana Ignat și Bokor Beáta.

De la covăsnence Kaila Mobley a înscris 24 puncte, Jade Vega 20 (2×3) și Iringo Debreczi 14.

Post-ul Cu liderul n-a mai mers apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cu liderul n-a mai mers

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button