Sport

Debut fără emoții, dar cu nervi

CSU Târgu Mureș a debutat cu victorie în prima etapă a turneului final al Ligii I de baschet masculin, 75-57 (21-10, 21-13, 14-23, 19-11) cu CSU 2 Sibiu. Echipa sibiană este dealtfel singura dintre cele șase prezente la turneul care se dispută în sala Olimpia din Ploiești care nu are drept de promovare, clubul având deja echipă în Liga Națională. Miza întrecerilor care se dispută pe parcursul a cinci zile este promovarea în primul eșalon. Deși inițial urma ca ocupantele primelor două locuri la acest turneu să dispute jocuri de baraj cu ultimele două clasate din Liga Națională, CSM Miercurea Ciuc și Athletic Constanța, în urma deciziei conducerii FRB de a crește numărul echipelor de la 14 la 16, nu se mai retrogradează și astfel barajul nu va mai avea loc.

Suspendare pentru Șolopa

Mureșenii au controlat cu autoritate jocul, s-au desprins la 19 puncte la pauza mare, au slăbit ritmul în sfertul al treilea, dar au accelerat din nou spre final și s-au impus fără probleme.

Din păcate, jocul nu a fost lipsit de momente neplăcute. În ultimul minut al sfertului 3, la scorul de 56-42 în favoarea mureșenilor, unul dintre principalii componenți ai echipei, Vladislav Șolopa a recuperat o minge în apărare. A pornit contratac, a ratat jenat fiind sub coș și, nemulțumit că nu i-a fost acordat un faultul, a protestat vehement. El a fost sancționat cu fault tehnic, fapt care l-a iritat și mai mult. Șolopa a fost cu greu stăpânit de către colegi, fiind descalificat, urmând a fi sancționat și cu o suspendare. Până în acel minut avea înscrise 9 puncte, o reușită de 3, cu 6 recuperări.

Principalul marcator al echipei antrenorului George Trif a fost din nou Goran Martinic, cu 22 de puncte (4×3), urmat de Dávid Engi Rosenfeld, cu 16 puncte (2). Au mai înscris Szilveszter Botond 8, Vlad Nistor 7 (1), Bölöni Tamás și Andrei Mureșan câte 5, Steff Norbet 2, Răducu Blaga 1. Au mai jucat Cristian Gyorki, Mihnea Tălmăcean și Luka Zukovic. De remarcat, sibienii n-au avut nicio reușită din afara semicercului de 3 puncte.

Drumul continuă

În etapa a doua CSU Târgu Mureș a trecut fără probleme și de CSU Știința București. Mureșenii s-au impus  în toate cele patru sferturi, 23-18, 19-9, 19-14 și 28-24, cu 89-65 rezultat final și se mențin în fruntea clasamentului. Câte două victorii au și Rapid București și CSM Ploiești, adversarele mureșenilor din ultimele două zile ale turneului. Înaintea acestor jocuri decisive mai au de trecut un hop, Agronomia București, care a pierdut primele două partide, exact cu cele două. Același Martinic a fost principalul realizator, cu 31 puncte (3×3). Ceilalți marcatori: Engi 16 (4×3), Bölöni 13 (2), Steff 10 (1), Mureșan 7 (1), Nistor 5 (1), Blaga 3, Szilveszter și Tălmăcean câte 2. Au mai jucat Gyorki și Zucovic.

Post-ul Debut fără emoții, dar cu nervi apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Debut fără emoții, dar cu nervi

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button