Sport

Etapă intermediară în Liga IV, dominată de un mare derby

Etapa a III-a, intermediară a turului Ligii IV Elite la fotbal se dispută miercuri, 11 septembrie, de la ora 17.00 și programează primul mare derby al ediției. Este vorba despre partida dintre două dintre cele trei formații considerate principalele favorite la câștigarea ediției, Mureșul Luduș și CS Iernut. Duelul între cele două orașe vecine nu s-a mai disputat de mulți ani, dar nu poate fi considerat unul cu mare vechime. În urmă cu mai mulți ani, Mureșul Luduș era o prezență constantă în Liga III (Divizia C în acea perioadă), de unde nu a retrogradat, ci s-a retras din motive financiare, iar la promovarea obținută în urma barajului câștigat acum șapte ani s-a renunțat din același motiv. De cealaltă parte, echipa din Iernut abia a revenit după o prezență de cinci ediții în Liga III, unde promovaseră în premieră imediat în anul următor renunțării ludușenilor. Ultimele două ediții când cele două și-au disputat locurile fruntașe au fost edițiile 2012-2013 și următoarea. În prima, când ludușenii au câștigat detașat campionatul CS Iernut s-a clasat pe locul5, iar în ediția următoare, când iernuțenii au făcut pasul spre Liga III ludușenii au încheiat pe locul 4.

Despre celelalte partide ale etapei cu numărul 3 nu sunt multe de spus. A treia consuderată printre marile favorite, Unirea Ungheni pare a avea o sarcină ușoară pe teren propriu, în compania formației ACS Sâncrai Nazna, surclasată în etapa inaugurală, 0-11 la Luduș, scor cu care a câștigat și Unirea în etapa trecută în fața Viitorului Ungheni.

Potențialul celorlalte echipe este însă deocamdată o necunoscută, mai ales că jumătate dintre echipe au disputat doar câte o partidă, dar una dintre partidele care se anunță interesantă este cea de la Sovata, unde se va deplasa Mureșul Rușii Munți. Aceasta din urmă este alături de Unirea Ungheni cu maximum de puncte, dar alte trei echipe cu câte o victorie au jucat un singur meci, printre care și cea din Sovata.

 

Programul etapei a III-a, miercuri, 11 septembrie, ora 17.00

ACS Miercurea Nirajului              – ASC Sărmașu

Târnava Mică Sg. de Pădure         – Viitorul Ungheni

Unirea Ungheni 2018                    – ACS Sâncrai Nazna

CSM Sighișoara                             – Mureșul Chirileu

Mureșul Luduș                              – CS Iernut

Atletic Târgu Mureș                      – Raza de Soare Acățari

ACS Sovata                                    – Mureșul Rușii Munți

Inter Sânger stă (Mureșul Cuci s-a retras)

 

Post-ul Etapă intermediară în Liga IV, dominată de un mare derby apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Etapă intermediară în Liga IV, dominată de un mare derby

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button