Sport

FOTO, VIDEO: Sportivii Red Dragon, la Europenele de Ju-Jitsu

Trei sportivi reghineni din cadrul Clubului Red Dragon au reprezentat România la Campionatul European de Ju-Jitsu, competiție care a avut loc în perioada 1-3 aprilie la Heraklion, Grecia, la care au fost prezenți peste 650 de sportivi din 25 de țări.

Cei trei sportivi reghineni, Darius Andrei Fetescu, Antal Robert și Georgiana Tălmăcean, au concurat la categoriile de vârsta U16, U18 & U2, rezultatele obținute contribuind la clasarea României pe locul 3 pe națiuni. Nu am ratat momentul și le-am făcut o vizită la unul din primele antrenamente după întorcerea diin Grecia, prilej să aflăm câteva din impresiile sportivilor și antrenorilor care au făcut posibile aceste frumoase rezultate.

„A fost o nouă provocare pentru trei sportivi din cadrul clubului nostru să facă parte din lotul național al României de Jiu-Jistu, luptând la două probe (Fighting și Ne-Waza). Deși au avut o perioadă tensionată și emoționantă, cei trei au reușit totuși să dea tot ce era mai bun din ei demonstrând că munca lor nu a fost în zadar”, a precizat sensei Gyori Tiberiu.

Urmează Mondialele din Abu Dhabi

Prezența la un Campionat European nu face decât să ridice ștacheta pentru sportivii reghineni care în toamna acestui an vor fi prezenți la Campionatele Mondiale care vor avea loc în luna noiembrie la Abu Dhabi. „Este foarte important această prezență a sportivilor noștru dincolo de granițele țării. Competițiile care se organizează în țară le cunoaștem, sportivii de regulă se cunosc între ei, cunosc stilurile de luptă ale celorlalți sportivi, dar la un Campionat European e cu totul altceva. Având în vedere că au fost 25 de țări participante, provocarea a fost mult mai mare. Cele mai puternice țări au fost Belgia și Israelul cu care au concurat sportivii noștri. Per ansamblu participarea noastră a fost una foarte bună, România ocupând locul 3 pe națiuni. Sportivii noștri și-au dorit foarte tare să participe la acest campionat european, de aceea au și luptat la naționale cu rezultate foarte bune, fără de care nu poți participa la europene. Urmează în luna noiembrie Campionatul Mondial care se va desfășura la Abu Dhabi, care va fi mult mai important decât cel din Grecia”, a spus sensei Gyori Tiberiu.

Vlad Halațiu a fost cel care a însoțit sportivii reghineni la competiția din Grecia, cel care a avut grijă ca moralul sportivilor să fie bun.

„A fost o competiție de o înaltă anvergură, extrem de puternică. Știam la ce ne-am înhămat în momentul în care sportivii s-au înscris, dar până la urmă lucrurile au mers așa cum trebuie. Au fost și aceste resticții împotriva Covid, cu mască, aspect care a îngreunat anumite lucruri în special cele legate de comunicarea dintre sportivi și antrenor, respectiv sportivi și arbitri. Am avut parte de adversari extrem de bine pregătiți, dar și sportivii noștri s-au prezentat foarte bine. Doream foarte tare măcar o clasare pe podium, iar în final am obținut chiar trei clasări, lucru de care suntem extrem de mândri. Mulțumim pe această cale profesorului  Vasile Doczi pentru faptul că este mereu alături de noi și că  avem de învățat din experiența sa. De asemenea, mulțumim celor care ne susțin, și nu în ultimul rând mulțumim tuturor părinților pentru încrederea acordată ”, a precizat sempai Vlad Halațiu.

Trei podiumuri pentru sportivii reghineni

Darius Andrei Fetescu a obținut doă clasări pe podium, Locul III la proba Fighting U16 ani +73kg și Locul III la proba Ne-Waza U16 ani +73kg.

Darius Andrei Fetescu

„Practic acest sport de 8 ani, iar acest campionat european din Grecia reprezintă un punct de cotitură în cariera mea de sportiv. Am obținut două clasări pe podium, respectiv două locuri 3, rezultate de care sunt extrem de mândru. La un moment dat am spus ”Waw!”, chiar am ajuns la un campionat european să lupt pentru o medalie, fapt ce mi-a dat încredere că pot reuși. În toamnă urmează Campionatele Mondiale care le privesc cu mare entuziasm unde sper ca rezultatele mele să fie și mai bune”, a declarat Darius Andrei Fetescu.

Tot un podium a obținut și sportivul Antal Alessandro Robert, locul III la proba Ne-Waza U16 ani -60kg, la care se adaugă un loc IV la proba Fighting U16 ani -60 kg.

Antal Alessandro Robert

„Competiția din Grecia mi s-a părut una extrem de puternică, cu sportivi foarte bine pregătiți. Pentru mine această prezență la un campionat european reprezintă foarte mult, fiind prima competiție de o asemenea amploare, iar rezultatele obținute mă fac să fiu mândru și să lupt pentru altele și mai bune. E nevoie de multă muncă, ambiție, iar la final rezultatele nu au cum să nu apară. Urmează în toamnă Campionatele Mondiale unde sper să obțin de asemenea rezultate foarte bune”, a precizat Antal Alessandro Robert.

Aproape de o medalie a fost Oana Georgiana Talmacean, care a obținut în Grecia un loc IV la proba Ne-Waza U16 ani+63 kg și un loc V la proba Fighting U16 ani +63 kg.

Oana Georgiana Tălmăcean

„A fost o nouă provocare pentru mine ca sportiv din cadrul clubului Red Dragon Ju-Jitsu Reghin să fac parte din Lotul Național al României de Jiu-Jitsu. Am luptat pe două probe, Fighting și Ne-Waza, fiind susținută de sempai Vlad Halațiu. Emoțiile și stresul au fost mari dar acestea fac parte din viața fiecărui sportiv. Voi munci mult mai mult decât am făcut-o până acum! Țin să mulțumesc familiei mele care mă susține mereu. În mod deosebit, mulțumesc Primăriei Ideciu de Jos și Consiliului Local pentru susținerea acordată la acest campionat. Nu în ultimul rând, mulțumesc lui sensei Gyori Tiberiu și profesorului Vasile Doczi”, a spus Oana Georgiana Tălmăcean.

Alin ZAHARIE

Post-ul FOTO, VIDEO: Sportivii Red Dragon, la Europenele de Ju-Jitsu apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO, VIDEO: Sportivii Red Dragon, la Europenele de Ju-Jitsu

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button