Sport

Gyorgydeak Apor și Barabasi Kinga au urcat pe podium la mondialele din Thailanda

România a cucerit 2 medalii la ediția a VI-a a Campionatelor Mondiale de Teqball, organizate anul acesta la Bangkok, capitala Thailandei.

Potrivit site-ului Teqball România, în proba de simplu masculin, Gyorgydeak Apor a obținut medalia de argint, fiind învins în finală de polonezul Adrian Duszak, în două seturi: 10-12, 9-12.

Totodată, În proba de simplu feminin, Barabasi Kinga a cucerit medalia de bronz și a reușit să o învingă în finala mica pe americanca Carolyne Greco cu 12-11, 12-5. În semifinale, sportive mureșeană a fost învinsă de brazilianca Rafaela Fontes, cea care avea să câștige proba de simplu feminin.

Potrivit aceleiași surse, cu aceste două medalii obținute, România s-a clasat pe poziția a 5-a, în clasamentul general, după Thailanda, Brazilia, Ungaria și Polonia, înaintea Franței, cele 6 țări fiind singurele care au reușit să câștige medalii la această ediție a Campionatelor Mondiale de Teqball.

„Ediția din acest an a înregistrat un record al participărilor, cu 211 jucători calificati (131 la masculin și 80 la feminin), din 61 de țări. Thailanda, cu jucători proveniți din sportul lor tradițional (sepak-takraw) a reușit să cucerească două din cele cinci probe (dublu feminin și dublu mixt). Niciun campion mondial de la ediția trecută (Nurnberg 2022) nu a reușit să-și păstreze titlul. Sârbii Mitro/Marojevic, câștigătorii ultimelor două ediții, au terminat doar pe locul IV, la proba de dublu masculin, la fel și la simplu feminin unde americanca Greco, campioana de anul trecut, a pierdut finala mică în fața reprezentantei României, Barabasi Kinga”, se precizează pe pagina Teqball România.

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: teqball-romania.ro

Post-ul Gyorgydeak Apor și Barabasi Kinga au urcat pe podium la mondialele din Thailanda apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Gyorgydeak Apor și Barabasi Kinga au urcat pe podium la mondialele din Thailanda

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button