Sport

La o victorie de promovare, dar lucrurile s-au complicat

Echipa masculină de baschet CSU Târgu Mureș se menține pe primul loc și după etapa a treia din cadrul turneului final al Ligii I. Mureșenii au învins în turneul disputat în sala Olimpia din Ploiești în a treia partidă cu 80-65 (19-10, 25-22, 16-20, 20-13) formația Agronomia București și îi așteaptă în ultimele două partide jocurile decisive, cu Rapid București și gazdele de la CSM Ploiești. Adversarele din ultimele două etape sunt dealtfel singurele prezente la turneu care aspiră cu șanse reale de promovarea în Liga Națională. Elevii lui George Trif învinseseră în sezonul regulat formația Rapid cu 71-62 tocmai la București, apoi cedaseră singurul joc, 76-86 cu prahovenii.

O victorie nu mai asigură promovarea

Se anunța la acest turneu un ultim joc între două echipe deja promovate, ploieștenii și mureșenii urmând să-și dispute primul loc. Lucrurile s-au complicat însă în urma victoriei din etapa a treia a rapidiștilor, 71-67 cu ploieștenii. Astfel, dacă mureșenii cedează în jocul de sâmbătă cu Rapid le rămâne să-și dispute al doilea loc promovabil în ultimul meci al turneului. În cazul unei victorii cu feroviarii, cele trei ar putea încheia la egalitate de puncte, caz în care ar intra în discuție coșaverajul. Evident, cu victorii în ambele jocuri nu s-ar mai pune problema, dar sarcina mureșenilor a fost îngreunată în urma suspendării lui Vladimir Șolopa, unul dintre jucătorii de bază. Acesta a protestat vehement la neacordarea unui fault asupra sa în primul joc, cu CSU2 Sibiu, a continuat protestele și după acordarea faultului tehnic și a primit o suspendare de patru etape, exact partidele care urma să le susțină echipa sa la acest turneu.

Marcatorii în jocul cu Agronomia au fost: Goran Martinic 19 puncte (3×3), Dávid Engi Rosenfeld 15 (4), Vlad Nistor 12 (4), Bölöni Tamás 11 (3), Szilveszter Botond 8, Andrei Mureșan 6, Steff Norbet 5 (1), Mihnea Tălmăcean 4. Au mai jucat Cristian Gyorki, Răducu Blaga și Luka Zukovic.

Post-ul La o victorie de promovare, dar lucrurile s-au complicat apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: La o victorie de promovare, dar lucrurile s-au complicat

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button