Sport

Mureșencele continuă seria pozitivă

Finalul reușit consolidează locul 2

Echipa feminină de baschet BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș a obținut a patra victorie consecutivă din acest an, a treia din faza a doua, victorie care îi consolidează locul secund în grupa a doua valorică din Liga Națională. Mureșencele au învins în etapa a III-a din faza a doua pe teren propriu formația Phoenix Știința Constanța, scor 56-54 (6-16, 16-21, 20-4, 14-13), după o nouă repriză secundă foarte bună. După desfășurarea primei părți era greu de prevăzut rezultatul final. Oaspetele s-au desprins la 10 puncte la finalul primului sfert și au mai adăugat până la pauza mare alte 3 puncte. În primul sfert gazdele au avut nevoie de aproape 8 minute pentru a înscrie primul coș, reușit la 0-11 și s-au văzut conduse în debutul actului secund cu 6-20, apoi cu 16-32. Diferența s-a păstrat la pauza mare și șansele pentru o revenire erau aparent mici după desfășurarea jocului.

Din nou o altă față

La fel ca și în meciul precedent, cel cu Agronomia București, elevele anterenorului Ionel Brustur s-au mobilizat exemplar la reluare și oaspetele au reușit doar două coșuri pe parcursul sfertului trei. Ceea ce părea greu de anticipat s-a produs în ultimele secunde ale actului. Mureșencele au preluat pentru prima dată conducerea la 42-41 și au rezistat până la final. Ultimul sfert a fost unul foarte echilibrat, ambele echipe aflându-se cu schimbul la conducere. Bucureștencele au reușit din nou să se desprindă, dar la numai 5 puncte. Sirius a revenit și a stabilit scorul final deja la intrarea în penultimul minut, după care niciuna din echipe n-a mai reușit să înscrie.

Cu această victorie mureșencele rămân cu două înfrângeri, ambele cu singura neînvinsă, echipa KSE Târgu Secuiesc, celelalte componente ale grupei avânt toate cel puțin patru eșecuri. O șansă de a-și consolida poziția o au în etapa următoare. Sâmbătă, 25 ianuarie, ele vor întâlni de la ora 17.00, tot pe teren propriu, formația CSM Alexandria.

În jocul cu constănțencele au înscris doar patru jucătoare: Brittney Dunbar 22 (2×3), Mariah Smelser 20, Andreea Feiseș 10 și Cristina Badi 4. Au mai jucat: Alexandra Bobar, Diana Ignat și Bokor Beata.

Principala marcatoare a oaspetelor a fost Lauren Brozoski, cu 20 puncte (4×3).

 

Post-ul Mureșencele continuă seria pozitivă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureșencele continuă seria pozitivă

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button