Sport

Nicu Vlad la Tg.Mureș

Sala Sporturilor din Tg.Mureș găzduiește, în aceste zile, după aproape 30 de ani, o competiție de haltere de nivel național. Este vorba despre finala Campionatului Național rezervat juniorilor cu vârstă sub 17 ani, competiție la care participă peste 140 de sportivi și sportive de la 24 de cluburi din țară.

Întrecerile de marți a fost supervizate de către președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad, campion olimpic, mondial și european:

Sunt încântat să revin la Tg.Mureș după o absență destul de îndelungată. Vreau să-i felicit pe acești oameni inimoși, de pe plan local, care s-au ocupat de organizarea acestei competiții și care se zbat pentru a reînvia, aici, halterele. Tg.Mureșul a fost un nucleu serios, cu sportivi și rezultate deosebite în anii trecuți. Este un lucru plăcut pentru noi, ca Federație, și sper să colaborăm în continuare și să reușim, împreună, o dezvoltare mai de amploare a acestui sport în zonă.

Supranumit “Hercule din Carpați”, Nicu Vlad este cel mai bun halterofil român din toate timpurile, având în palmares un titlu de campion olimpic, cucerit în 1984 la Los Angeles, precum și o medalie de argint și alta de bronz, obținute la Jocurile Olimpice de la Seul (1988) și Atlanta (1996). De la Campionatele Mondiale și Europene a strâns, de-a lungul timpului, numeroase medalii, jumătate dintre acestea fiind de aur, stabilind totodată și trei recorduri mondiale la stilul smuls.

Campionatul Național de Haltere, rezervat sportivilor cu vârsta sub 17 ani, este organizat de Clubul Sportiv Haltere Tg.Mureș (președinte Florin Saltelechi) împreună cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Mureș, sub egida Federația Române de Haltere.

Valeriu Voaideș

Foto-Valeriu Voaides
Foto-Valeriu Voaides

The post Nicu Vlad la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Nicu Vlad la Tg.Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button