Para sportivii de la Tiger Budo Karate Kyokushin la Cupa Internațională de para karate „Transilvania”

para sportivii de la tiger budo karate kyokushin la cupa internationala de para karate transilvania

Cluj Napoca a fost sâmbătă, 17 august, gazda Cupei Internaționale de para karate „Transilvania”, ediția a III-a, competiție de arte marțiale dedicată sportivilor cu dizabilități. Scopul acestei competiții este acela de a oferi posibilitatea persoanelor cu dizabilități de a se integra în mediul sportiv și de a participa la activități sociale alături de familie și sportivi de performanță. Criteriul de participare este ca para sportivul să urmeze cursuri de arte marțiale într-o sală convențională, dar cu antrenament specific dezabilității de care suferă. În mod evident, probele competiției sunt conforme fiecărei dizabilități, sportivii indiferent de suferință (dizabilității fizice și/sau intelectuale) având posibilitatea de a participa.

Clubul Tiger Budo Tg.-Mureș a participat cu 6 para karateka: Monika Nagy, Onisa Anca, Adriana Blaga, Erika Hegyi, Laszlo Majer și Andras Nagy, toți urcând pe podium, pentru probele de kata (individual, pereche, sincron echipă) și kumite (kumite – duo demo adaptat), alături de aproximativ 60 de participanți din România, Ungaria, Slovacia.

Sursa foto: facebook.com - tigerbudokyokushintirgumures

Sursa foto: facebook.com – tigerbudokyokushintirgumures

Antrenorul clubului tîrgumureșean, Sensei Traian Dumbrăvean 4DAN:

Para karateka menționați anterior participă la antrenamentele de karate de mulți ani și avem deja câteva prezențe la competiții dedicate sportivilor cu dizabilități, însă noi avem în vedere, mai degrabă, integrarea acestora în societate și în mediul sportiv. Chiar mai mult, încurajăm și aparținătorii să participe la antrenamente, cu mențiunea că antrenamentele nu sunt special pentru persoanele cu dizabilități, dimpotrivă, mergem pe ideea incluziunii, adică toți suntem sportivi, cu dizabilitate sau nu, fiecare face cât poate. La pregătirea pentru un concurs, para sportivii lucrează împreună cu sportivii abili, participă împreună și, prin urmare, nu este nicio diferență. Ne dorim foarte multe ca persoanele cu dizabilități să simtă că fac parte, într-adevăr, din rândul practicanților de arte marțiale. Ca o ultimă mențiune, consider că toți avem ceva de învățat, unii de la ceilalți, așadar, dacă există persoane cu dizabililăți care doresc să participe la antrenamentele noastre, ușa sălii este deschisă, iar antrenamentele sunt gratuite.

Mulțumirile merg către părinți: Erzsebet Nagy, Annamaria Nagy, Cristina Anca, Maria Grama, Agnes Hegyi, Rozalia Majer, cei care au ajutat la buna desfășurare a participării, Stelian Ionescu, asistenții para-karate: Andrea Căbuz, Annamaria Căbuz și Ovidiu Mașca, cât și pentru arbitri: Sensei Traian Dumbrăvean 4 DAN și Senpai Corina Hațegan 1 DAN.

Septimiu Cioloboc

The post Para sportivii de la Tiger Budo Karate Kyokushin la Cupa Internațională de para karate „Transilvania” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Para sportivii de la Tiger Budo Karate Kyokushin la Cupa Internațională de para karate „Transilvania”

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.