Sport

Peter Klosz, condus pe ultimul drum

Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Peter Klosz, care s-a stins din viaţă din cauza unui infarct miocardic, la vârsta de 49 de ani, a fost condus, miercuri, pe ultimul drum de câteva sute de sportivi, prieteni şi colaboratori, între care şi reprezentanţi ai Uniunii Internaţionale de Triatlon (ITU).
Înmormântarea a avut loc la Cimitirul Reformat din Târgu Mureş, iar în cadrul ceremoniilor consilierul primarului municipiului, Claudiu Maior a anunţat că a propus acordarea titlului post-mortem de ”Cetăţean de Onoare” pentru Peter Klosz, întrucât a fost promotorul celor mai importante competiţii sportive organizate vreodată în acest oraş, iar prietenii au făcut dezvăluiri despre modul în care acesta ştia să le organizeze.
Foştii colaboratori ai preşedintelui Federaţiei Române de Triatlon, împreună cu care acesta a organizat cele mai mari competiţii din România, au prezentat modul în care acesta se comporta în timpul competiţiilor şi înaintea pregătirii acestora.
“Peter alerga mereu. Aşa l-am cunoscut, la maratonul Piatra Craiului, gonind spre vârf. Zâmbea, cu respiraţia tăiată. Însă Peter alerga nu doar la competiţii, alerga tot timpul, peste tot. Era mereu grăbit. Poate ştia că are multe de făcut şi timp prea puţin. Era de neoprit şi imposibil de ajuns din urmă. A făcut o cursă uriaşă. Acum însă, prietene drag, ai alergat prea repede şi prea departe. Peter este cel mai bun marcator de traseu. Nu doar pentru că în ultimii zece ani ne-a marcat cele mai frumoase, cele mai plăcute trasee de alergare şi ciclism, ci şi pentru faptul că a marcat traseul pentru triatlonul românesc, pentru clubul sportiv târgmureşean, a marcat drumul pentru o sumedenie de puşti, băieţi şi fete. Cea mai importantă preocupare a lui Peter a fost marcarea traseelor. Dincolo de a ne arăta direcţia, el construia şi drumuri. Avea o viziune despre felul în care trebuie să arate triatlonul românesc, dar ne-a arătat şi drumul care ducea către acea viziune. Cunoştea nu doar teoria, cunoştea fiecare detaliu practic, fără să se piardă printre ele. Firele se adunau în mâna lui şi le descâlcea la nevoie. Iar acum firele s-au rupt”, a arătat jurnalistul Szasz Attila, colaborator apropiat al lui Peter Klosz.
Acesta a spus că oamenii obişnuiesc să se plângă de lipsa exemplelor de urmat şi a punctelor de reper, însă acestea încă există, dar nu sunt văzute din cauza egoismului.
“Peter se poziţionase în fruntea unui mod de viaţă, a unei mişcări, a unei comunităţi. Devenise un exemplu pe plan local, aici, la Târgu Mureş. Devenise un exemplu pe plan naţional, prin felul în care gestiona cauza triatlonului românesc şi devenise exemplu şi pe plan internaţional. A ridicat ştacheta la mare înălţime. Dar cea mai importantă moştenire lăsată de el, lucrul cel mai de preţ, este ce-a lăsat în urmă în sufletul elevilor săi. Antrenor, prieten, tutore, tată, era toate acestea, la nevoie. Vei trăi în sufletele acestor tineri sportivi, Peter. Ne vom strădui. Spiritul tău ne obligă. Rămâi cu bine, prietene!”, i-au transmis foştii săi colaboratori.

(www.agerpres.ro)

Post-ul Peter Klosz, condus pe ultimul drum apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peter Klosz, condus pe ultimul drum

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button