Sport

Start greoi la baschet, parcurs fără greșeli

Echipa masculină de baschet CSU Târgu Mureș a încheiat cu victorii și al doilea turneu de două partide susținute. După ce în urmă cu o lună mureșenii pregătiți de antrenorul George Trif au obținut pe teren propriu victorii cu echipele bucureștene CSU Știința și Lumina Wolves Sports, în turneul disputat în sala Agronomia din București au învins alte două echipe din Capitală, Agronomia și Rapid.

Așasar, după dispariția echipei BC Mureș, cea care a disputat în anii trecuți trei finale de campionat și două ale Cupei României, urmată de tentativa nereușită de a trece la CSM, baschetul masculin târgumureșean la nivelul seniorilor pare a renaște sub culorile Clubului Sportiv Universitar.

La noua secție a CSU Târgu Mureș găsim un lot de jucători care au deja un statut, majoritatea fiind localnici care s-au format și au mai evoluat la BC Mureș. Cea mai notabilă revenire este fără îndoială cea a lui Goran Martinic, singurul „stranier” și cel mai iubit jucător străin în ultimii ani. Alături de el au mai revenit și moldoveanul Vladislav Șolopa, dar și mureșeni care în edițiile trecute au evoluat la alte echipe, cum sunt Steff Norbert sau Gabriel Oltean. Acestora li s-au alăturat mai tinerii mureșeni care au ținut echipa după desființarea BC Mureș, Bölöni Tamás, Engi Rosenfeld Dávid și Szilveszter Botond, precum și mult mai tinerii Vlad Nistor, Cristian Gyorki, Mihnea Tălmăcean, Andrei Mureșan și Luka Zucovic, ultimul fiind fiul antrenorului echipei feminine de volei, care nu este considerat ca jucător străin.

Echipa a avut ratat startul, lipsind de la primul turneu din cauza testelor pozitive la Covid-19 la mai mulți jucători. Campionatul va continua cu un nou turneu, în perioada 10-12 aprilie, prima fază se încheie după ce fiecare echipă dispută un joc cu toate celelalte componente, după care primele 6 clasate vor disputa baraj de promovare. În cazul echipei mureșene nu se știe încă dacă îi va fi acceptată promovarea după un singur an de la afiliere, în calitate de club nou înființat. „Pentru noi nu este importantă încă promovarea, avem timp. Putem spune că echipa este alcătuită doar din localnici, deoarece Martinic este căsătorit aici, Șolopa s-a stabilit și el la noi, iar restul sunt mureșeni, inclusiv Zucovic, care este aici la școală și și-a făcut junioratul la noi. Mai important este ca jucătorii tineri să crească. Noi ne vedem de treabă, căutăm să câștigăm fiecare meci, după care așteptăm decizia federației”, ne-a spus George Trif.

Victorii la echipele de pe podiumul provizoriu

Un real avantaj de partea mureșenilor poate fi considerată omogenitatea lotului, dacă se ține cont de faptul că majoritatea componenților sunt reveniți, au mai evoluat împreună. Deși aparent victoriile au fost obținute fără probleme, evoluția scorului în cele două confruntări arată altceva. Scorul întâlnirilor: 87-69 (20-18, 21-21, 24-19, 22-11) cu Agronomia, 71-62 (18-15, 16-17, 16-18, 21-12) cu Rapid. Martinic, Șolopa, Bölöni, Szilveszter și Nistor au alcătuit cvintetul de start în primul joc, iar Steff și Engi i-au înlocuit pe Martinic și Bölöni în echipa de start în partida cu Rapid.

După cum se poate observa la o privire mai atentă, mureșenii au reușit să se desprindă spre finalurile jocurilor, în special în ultimul sfert. Cu Agronomia au reușit în al doilea sfert desprinderea la 10 puncte, dar până la pauza mare gazdele turneului au reușit să egaleze în mai multe rânduri, lucru reușit și spre finalul celui de-al treilea sfert.

Marcatorii din acest joc au fost: Goran Martinic 25 puncte (4×3), Vladislav Șolopa 24 (1), Bölöni 13 (1), Szilveszter 9 (3), Nistor 6 (2), Steff 4, Engi 4 (1), Oltean 2. Au mai jucat Cristian Gyorki, Mihnea Tălmăcean și Luka Zucovic, al 12-lea din lot fiind Andrei Mureșan.

Evoluția scorului în a doua partidă a fost mult diferită. Rapid a avut în mai multe rânduri avantaj pe tabelă pe parcursul primului sfert, dar mureșenii au dominat al doilea act. După pauza mare Rapid a trecut din nou în avantaj și la ultima pauză s-a intrat la egalitate (50). În ultimele 4 minute bucureștenii au mai înscris un singur coș și cu un parțial de 11-2 pentru această perioadă mureșenii rămân neînvinși.

Același Martinic a fost principalul marcator, cu 22 puncte (2×3), urmat de Engi cu 13 (2), Șolopa și Bölöni câte 9, Szilveszter 7 (1), Nistor 5 (1), Gyorki 3 (1), Nistor 3.

După aceste victorii CSU Târgu Mureș ocupă locul 5 în seria de 10 echipe, dar mureșenii

sunt practic liderii eșalonului secund. Primele trei locuri sunt ocupate de trei echipe bucureștene, în ordinea Rapid, Agronomia, Știința, toate cu jocuri mai multe și învinse de mureșeni. O altă echipă fără înfrângere este CSM Ploiești, cu doar 3 meciuri jucate.

Post-ul Start greoi la baschet, parcurs fără greșeli apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Start greoi la baschet, parcurs fără greșeli

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button