Sport

„Undă verde” pentru construirea Bazinului de înot olimpic

Compania Natională de Investiții a emis miercuri, 19 iunie, ordinul de începere a lucrărilor la Bazinul de înot olimpic din Târgu-Mureș, obiectiv care va fi realizat în cartierul Aleea Carpați, în locul fostului Ștrand 1 Mai.

Investiţie de 25,4 milioane de lei

Valoarea investiției este de 25.429.659 de lei, iar beneficiarul acesteia este Clubul Sportiv Mureșul, care aparține de Ministerul Tineretului și Sportului. Complexul de natație va avea 800 de locuri, va fi construit de asocierea Constracom Benţa SA – Alpine Bau GMBH Austria Sucursala Mogoşoaia – Dafora SA – Societatea Ceh ZRT, și va putea găzdui competiții de înot și polo de nivel internațional, iar termenul de realizare a investiţiei este de 14 luni.

“Sunt bucuros că investițiile finanțate de Guvernul PSD continuă la Târgu-Mureș. După lansarea licitatiei pentru autobuzele electrice iata ca urmează o investiție importantă. Personal m-am implicat în rezolvarea cu celeritate a documentelor pentru demararea lucrărilor”, a declarat av. Serviu Papuc, viceprimarul social-democrat al municipiului Târgu-Mureş.

Proiect susţinut de PSD

Potrivit liderului PSD Mureş, senator Horea Soporan, social-democraţii mureşeni s-au implicat proactiv în rezolvarea demersurilor necesare pentru realizarea acestei investiții cu bani de la Guvern, astfel încât municipiul Târgu-Mureş să devină o prezenţă constantă pe harta europeană a competiţiilor sportive de anvergură.
“În Mureș există tradiție în sport. Dacă Reghinul ne-a pus pe harta mondială a dansului sportiv, Târgu-Mureșul trebuie să vină din urmă și să devină un adevărat centru internațional al sportului. Prin investiția făcută de Consiliul Județean Mureș la circuitul de sporturi cu motor, prin investițiile pe care le face Compania Naţională de Investiţii la patinoarul și complexul de natație din Târgu-Mureș orașul nostru va deveni deodată mult mai interesant pentru lumea sportivă. Mai trebuie să vină Primăria Târgu-Mureș cu un proiect de stadion cu pistă de atletism și intre în renovare Sala Polivalentă și putem spune că vom candida pentru top 3 centre sportive din Europa de Est. Această infrastructură sportivă este susținută de aeroport și autostradă”, a declarat senatorul PSD Horea Soporan.

“Ne bucuram foarte mult că după mult efort această investiție a primit ordinul de începere. Bazinul Olimpic va fi un mare câştig pentru copiii și cetăţenii din Târgu-Mureş, oraș în care sporturile practicate pe apă au tradiție”, a declarat Iuliu Cosmin Pop, directorul Clubului Sportiv “Mureşul”.

(Redacţia)

 

Post-ul „Undă verde” pentru construirea Bazinului de înot olimpic apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: „Undă verde” pentru construirea Bazinului de înot olimpic

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button