Sport

VIDEO, FOTO: Frumusețea sportului, redescoperită în Parcul Municipal din Târgu Mureș

Parcul Municipal din Târgu Mureș a găzduit sâmbătă, 18 septembrie, prima ediție a Festivalului ”Sport OK!”, eveniment organizat în premieră de Asociația ”Inimi mari pentru inimi mici” din Târgu Mureș, cu scopul de a promova oferta și activitățile cluburilor sportive din ”Orașul Trandafirilor” pentru copii, și nu numai.

Demonstrații din 45 de sporturi

Timp de aproximativ opt ore, între orele 10.00 – 18.00, vizitatori de toate vârstele, dar în special din categoria juvenilă, au avut posibilitatea de a vedea pe viu aproape 400 de sportivi care au încântat cu demostrații atractive din circa 45 de sporturi, individuale sau de echipă, olimpice sau neolimpice, populare sau nu în România.

”Evenimentul de astăzi este oarecum unic în peisajul sportiv, interesant este că nici nu e foarte bine definit, nici măcar în calendarele sportive nu există acest eveniment care are un singur rol: să deschidă oferta cluburilor către copii în principal, către cei care doresc să practice un sport, într-un mod interactiv. Nu este tipul de târg banal în care avem câteva standuri și câțiva fluturași, nu, este un târg interactiv, un târg foarte activ în care cluburile trebuie să prezinte sportul pe care îl practică sau îl promovează. Din acest punct de vedere este un eveniment oarecum unic în peisajul sportiv, ideea mi-a venit sincer de la experiența proprie, confruntat de-a lungul timpului cu întrebarea copiilor: tati, ce sport pot să fac în Târgu Mureș? Această întrebare nu și-a găsit răspunsul foarte ușor”, a declarat Cristian Teodorescu, organizator.

Totodată, Cristian Teodorescu a precizat că rețeta Festivalului ”Sport OK!” a fost importată din străinătate, respectiv că evenimentul va fi organizat și în anii următori, cel mai probabil cu o periodicitate bianuală.

”Rețeta originală este de două ori pe an, dar în Târgu Mureș deocamdată cred că va fi o dată pe an, cel puțin în anul următor. Eu zic că ne așteaptă necunoscute multe cu pandemia. După ce vedem exact, tragem linie, trebuie să luăm feedback de la toate cluburile, să vedem ce a fost bine, ce nu a fost bine”, a arătat Cristian Teodorescu.

”Teoretic, ar trebui să fie de două ori pe an, o dată toamna, acum, la începerea anului școlar e foarte important acest moment, și mai este un moment important, undeva în martie-aprilie, după ce ieșim din iarnă, iarăși se schimbă optica copiilor, vor să iasă afară, să facă mișcare, și iarăși vom putea organiza, asta vom vedea pe parcurs”, a adăugat organizatorul Festivalului ”Sport OK!”, care a avut și un scurt mesaj către părinți: ”Copiii trebuie să facă mișcare!”.

Cu gândul la revigorarea sportului târgumureșean

Evenimentul a beneficiat de susținerea unor entități publice și private cum ar fi Consiliul Județean Mureș, Primăria municipiului Târgu Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Decathlon, Concept 9, DAW Bența, Herlitz, Pelikan, Romarta, Azomureș, All Cris și Zi de Zi.

La regalul sportiv din Parcul Municipal a participat și primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, care și-a manifestat optimismul în revigorarea sportului de performanță din ”Orașul Trandafirilor”.

”Am fost un centru de sport decenii de-a rândul, am dat mulți campioni naționali, internaționali, ba chiar olimpici și intenția noastră este să reorganizăm aceste cluburi, de la haltere până la înot și polo sau baschet, ca să redăm speranța sportivilor noștri să revină în oraș. S-a început deja reangajarea multor sportivi care au plecat din Târgu Mureș, dar în doi-trei ani vrem să arătăm și mai multe, să avem multe cluburi active, cu medalii multe, și să repunem Târgu Mureș pe harta sportului românesc și internațional. Eu sper ca în următorul deceniu să avem măcar un campion olimpic, dacă nu mai mulți”, a afirmat Soós Zoltán, care s-a declarat pentru organizarea acestui festival și în anii care urmează.

”E un început și pentru un început e foarte multă lume, sunt convins că la a treia ediție deja va fi plin de oameni care vor fi dornici să încerce diferite ramuri sportive și important este să atragem tinerii, copii, să vadă, să poată să aleagă ce tip de sport ar prefera”, a completat Soós Zoltán.

Horațiu Suciu, ”părinte spiritual”

Marele absent al primei ediții a Festivalului ”Sport OK!” a fost chiar ”părintele spiritual” al acestuia, reputatul chirurg supranumit și ”doctorul inimilor de copii”, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, care a fost plecat din țară în interes de serviciu.

”Asociația ”Inimi mari pentru inimi mici” este creația și proiectul pe care și l-a propus pentru a contribui la creșterea sănătoasă a viitoarelor generații. Credem noi că bucuria acestui mare chirurg ar fi să aibă mai puțin de lucru în sala de operații și să se întâlnească mai des cu copiii sănătoși ai comunității noastre. Prin practicarea unui sport copiii îl fac pe doctorul inimilor fericit!”, au transmis organizatorii evenimentului, în semn de mulțumire și apreciere pentru implicarea arătată de prof. univ. dr. Horațiu Suciu.

Text și foto: Alex TOTH

Post-ul VIDEO, FOTO: Frumusețea sportului, redescoperită în Parcul Municipal din Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: VIDEO, FOTO: Frumusețea sportului, redescoperită în Parcul Municipal din Târgu Mureș

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button