Știri

ACUZATII grave privind incendiul violent de la groapa de gunoi!

Debutul Grevei Mondiale pentru Climă a prins Sighișoara în postura în care se confruntă cu cel mai puternic incendiu izbucnit la groapa de gunoi ecologică, incendiu ce ne reamintește ceea ce deja este de notorietate, și-anume că deșeurile depozitate ”Între Huli” provoacă serioase probleme ce afectează calitatea aerului, a solului și a pânzei freatice.

În ultimii ani, pe rampa de gunoi au avut loc chiar și două accidente soldate cu pierderi de vieți omenești. Ce au făcut autoritățile până la această oră, cum au interzis accesul străinilor pe rampă și în proximitatea ei, cum au combătut problemele de mediu și cum au fost trase la răspundere persoanele responsabile? Este evident că nu s-a făcut aproape nimic.

Zero Waste România, parte dintr-o rețea mondială de organizații, grupuri de acțiune, activiști, lideri locali, experți și cetățeni ce militează pentru eliminarea deșeurilor fără depozitare în natură, cu sau fără recuperare de energie, a atras atenția că ar fi trebuit emisă o alertă de expunere la substanțe toxice și că pentru stingerea focului și oprirea degajării de fum toxic nu ar fi trebuit utilizată apă, ci soluție cu spumă. Pe de altă parte, s-a constatat că traficul auto nu a fost restricționat decât pe timpul nopții, că nu s-a sistat activitatea școlară și că nu s-au recomandat măsuri de protecție a populației timp de minimum 10 ore, peste 30.000 de persoane fiind expuse la concentrații mari de dioxină și furani.

Continuarea pe sighisoara.news /  Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ACUZATII grave privind incendiul violent de la groapa de gunoi!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button