Știri

ALERTA! Cornurile cu MUCEGAI au fost distribuite in mai multe scoli din Mures!

In timp ce Prefectul si seful ISJ Mures taie panglici…

Abia a început școala că în Mureș au reapărut nemulțumirile legate de calitatea produselor de panificație distribuite în școli, dar si a conditiilor inumane in care sunt nevoiti sa invete unii elevi mureseni. Dupa cazul de la Band, publicat dimineata, au aparut asemenea produse si in alte scoli din Mures, sanatatea elevilor fiind in real pericol. Toate acestea in timp ce altii, care ar trebui si sunt platiti sa se ocupe de aceste probleme, taie panglici.

In cazul parintelui din comuna Band care a anunțat conducerea școlii că fiica lui a adus acasă corn cu mucegai, directorul a luat legătura cu firma care distribuie produsele și împreună au ajuns la concluzia că mucegaiul a apărut peste noapte, ca urmare a condensului, după transportul cu mașina frigorifică. De asemenea, termenul de valabilitate lipsea de pe ambalajul produsului.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș a efectuat astăzi controale și a găsit la Band un corn care prezenta urme de mucegai și alte asemenea 18 cornuri la școala din Nazna (N.R. – acestea sunt cele descoperite, dar cel mai probabil fiind distribuite in mai multe scoli). Direcția de Sănătate Publică Mureș s-a autosesizat în acest caz și va efectua un control la Band.

In materialul publicat in aceasta dimineata, va mai spuneam ca, prefectul județului Mureș si seful ISJ Mures, au participat la festivitatea de deschidere a anului școlar 2019-2020 în localitatea Gănești. Ajunsi acolo, Mircea Dușa si Ioan Macarie au tăiat panglica unei grădinițe finanțată cu fonduri AFIR, mai exact o investitie din care 95% sunt bani europeni, deci, fara nicio contributie directa a celor doi.

Reprezentantul guvernului PSD si cel al Inspectoratului Scolar Mures au preferat festivismul, în locul vizitei la alte unități de învățământ din județ, acolo unde copiii sunt condamnați la condiții insalubre, care le pun în pericol sănătatea.

MS / RRA / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ALERTA! Cornurile cu MUCEGAI au fost distribuite in mai multe scoli din Mures!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button