Știri

ATENȚIE! Cardul de sănătate blochează tot sistemul medical în Mureș! Cine răspunde?!

Dupa multe milioane de euro „investite” de stat, totul se dovedeste a fi o mare bataie de joc…

Medicii de familie mureșeni spun că de luni de zile au probleme din cauza programului informatic al cardului de sănătate, care se blochează de mai multe ori pe zi.

Ieri, de exemplu, la ora 9 și 7 minute, sistemul s-a blocat din nou. Prin urmare, nu se poate verifica dacă pacienții sunt asigurați și toate rețetele se eliberează offline. Unele sunt chiar imputate medicilor, din cauză că nu se pot valida timp de trei zile la rând.

De mai bine de trei săptămâni, medicii de familie au sesizat această problemă ministrului Sănătății, însă problema nu s-a rezolvat până acum, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș președintele Patronatului Medicilor de Familie Mureș, dr. Ileana Mihăescu:

Blocaje ale sistemului informatic au fost nu numai la medicii de familie, ci pe mai multe segmente, inclusiv în spitale și farmacii, iar cele mai multe probleme au fost raportate în această săptămână.

Casa de Asigurări din Mureș a reușit să preia în mare parte raportările, însă medicii au fost nevoiți să se întoarcă seara în cabinete pentru validarea serviciilor, a declarat pentru Radio Tg.Mureș președintele CJAS Mureș, Rodica Biro:

Ministerul Sănătății a fost sesizat pe tema blocajelor cardului de sănătate și de către reprezentanții Casei de Asigurări Mureș. Oficialii din sănătate admit că sunt probleme și spun că specialiștii IT sunt cheia.

Sursa: radiomures.ro / Foto: colaj arhiva


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENȚIE! Cardul de sănătate blochează tot sistemul medical în Mureș! Cine răspunde?!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button