Știri

ATENȚIE! Două minciuni privind SCUMPIREA apei și canalizării, de la Aquaserv!?

Zilele trecute vă informam referitor la decizia companiei de furnizare a apei din Mureș – Aquaserv SA, societate la care acționar majoritar este primăria Tîrgu Mureș, prin care anunța mărirea prețurilor pentru cosumatori, începând cu martie 2020. Tarifele vor fi majorate cu peste 7% la furnizarea apei potabile, prețul ajungând astfel la 4,10 lei pentru fiecare metru cub, iar la canalizare prețul se majorează cu circa 6% ajungând la 3,44 lei/metru cub.

Tarifele de mai sus sunt stabilite în conformitate cu legislaţia specifică în vigoare din domeniu. Aceste preţuri au fost avizate de către A.N.R.S.C. – Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice prin adresa nr. 718477/16.01.2020, urmează a fi aprobate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Invest Mureș și să intre în vigoare începând cu data de 18.03.2020, transmitea compania Aquaserv.

Totodată, reprezentanții companiei, nimeni alții decât prieteni, soții sau colegi de partid cu Florea Dorin și Maior Claudiu, au ieșit în piață cu anunțuri promovate în care își motivau noua scumpire ca fiind una cauzată de cerințe ale UE și de faptul că ar avea printre cele mai mici prețuri din România, neamintind nicio secundă că ei ar avea printre cele mai mari venituri sau s-ar angaja în cadrul companiei pe cu totul alte priorități decât cele de performanță sau necesitate.

În realitate, motivele lor par a fi mai degrabă două mari minciuni. În primul rând, comparația prețurilor din județul Mureș cu cele din alte zone din România este una realmente falsă. Este o mare prostie să compari tarifele de apă practicate de diverse companii, având în vedere că fiecare oraș are altă sursă de apă de bază, din zone de relief diferite, cu alte contracte de investiții încheiate cu UE. Tarifele au legătură directă cu costul de producție, nefiind totuna dacă apa de bază este epurată din ape stătătoare murdare sau dintr-o sursă de apă curgătoare care izvorește din munți. Totodată, nu este același lucru să pompezi apa pentru distribuție în zone înalte sau să o livrezi prin cădere liberă, fără pompare, în oraș.

Trecând peste prima minciună invocată de gruparea care conduce compania primăriei, Aquaserv SA – printre care amintim: directorul companiei Lazăr Sorin, coleg de partid la ALDE Mureș; Maior Raluca, consoarta consilierului primarului; Racz Ernest Lucian, președintele consiliului de administrație, omul lor de-o viață șef la drumurile din Tîrgu Mureș etc -, ajungem și la a doua posibilă minciună, cea a deciziei de mărire a tarifelor.

Cum spuneam, deși au anunțat deja decizia de mărire a tarifelor pentru consumatori, inclusiv data de la care aceasta intră în vigoare, se pare că aceasta este una falsă, deoarece această decizie ar trebui aprobată inițial de CL Tîrgu Mureș, conform declarațiilor făcute în ședința CL de către consilierul local din partea POL Tîrgu Mureș, Pápai László Zsolt.

Așadar, aștia sunt cei care conduc o companie monopol, care a moștenit infrastructura, dotările și logistica unei companii de stat, ei nefăcând altceva decât să încaseze lunar sume fabuloase și să ofere consumatorilor servicii deplorabile, de multe ori infecte, la preșuri crescute mereu din varii motive. Singura noastră speranță este că mai avem câteva luni până la alegeri când, tragem speranța că acești indivizi vor dispărea deodată cu cei care i-au instalat în aceste fotolii călduțe.

MS / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENȚIE! Două minciuni privind SCUMPIREA apei și canalizării, de la Aquaserv!?

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button