ATENȚIE, muşcătura de capușă, netratată, poate duce la DECES! Zilnic se inregistrează cazuri care ajung la spital

atentie muscatura de capusa netratata poate duce la deces zilnic se inregistreaza cazuri care ajung la spital

Atentie capusele au inceput sa creeze probleme si zilnic se inregistreaza cazuri de muscaturi ale acestora. O muşcătura de capusa, netratată, poate duce la deces, potrivit medicilor.

„Cei muşcaţi trebuie să se adreseze secţiei de boli contagioase”, recomandă medicii.
Reprezentantii DSP atrag atentia autoritatiilor locale sa realizeze dezinsectia in special in locurile frecvent cautate de populatie insa in multe zone din lipsa de bani sau de interes nu se realizeaza aceasta dezinsectie ceea ce duce la inmultirea numarului de capuse.

Medicii mai recomanda sa fim prudenti cand mergem la iarba verde si sa purtam imbracaminte adecvata intrucat muşcătura de căpuşă netratată poate fi chiar fatală, deoarece boala Lyme poate ataca inima, articulaţiile, ochii sau creierul

Cele mai multe cazuri de muscaturi de capuse apar primăvara. Potrivit medicilor de la serviciul infectioase zeci de cazuri de muşcături de căpuşe se înregistrează zilnic în judetul Mureş.

Foto: ziare.com


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENȚIE, muşcătura de capușă, netratată, poate duce la DECES! Zilnic se inregistrează cazuri care ajung la spital

Credit autor: ms.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.