Știri

ATENTIE! Zeci de pacienti de la Psihiatrie Tirgu Mures, supravegheati doar de o asistenta!

Va reamintim ca, cinci persoane au murit la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca, după ce un pacient internat cu sevraj etilic le-a lovit cu un stativ de perfuzie (detalii, aici).

Cu toate acestea, zeci de pacienți internați la psihiatrie în Tirgu Mureș, supravegheați noaptea de o singură asistentă. Situația e frecvent întâlnită, mai ales în perioada concediilor, când în loc de două asistente una singură supraveghează o secție întreagă, cu 20 sau chiar 30 de persoane internate.

În plus, de circa o jumătate de an, Ministerul Sănătății a introdus noi sarcini birocratice care reduc timpul acordat asistenței bolnavilor. Pe de altă parte, sarcinile din fișa postului se respectă la Târgu-Mureș, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș liderul Sindicatului Sanitas din cele două clinici de psihiatrie, Emilia Ronai.

Pacienții mai agresivi sunt cei care le dau de furcă angajaților din clinicile de psihiatrie, în condițiile unui normativ redus de personal și lipsei de pază. Mulți sunt loviți, mușcați și atacați de pacienți. Totodata, spitalul nu are curte proprie, prin urmare unii pacienți pleacă, fiind necesară intervenția poliției, spune liderul Sanitas, Emilia Ronai.

Federația SANITAS a solicitat Ministerului de Resort clarificarea normativului de personal la secțiile de psihiatrie, mai ales după introducerea de anul acesta a dosarelor de îngrijire care trebuie completate la fiecare oră, reducând astfel timpul alocat pacientului.

Sursa: radiomures.ro /  Foto: colaj arhiva


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENTIE! Zeci de pacienti de la Psihiatrie Tirgu Mures, supravegheati doar de o asistenta!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button