Știri

AZI. Noile tarife pentru parcarea pe domeniul public în Tîrgu Mureș!

Tarife noi, parcări vechi! NU au construit NICIO parcare, dar cresc tarifele la cele trasate cu creta pe asfalt…

De astăzi ar putea intra în vigoare noile tarife pentru parcarea pe domeniul public în Târgu Mureș, în urma unei hotărâri de consiliu local ce urmează să fie vizată de prefectul județului Mureș.

Astfel în zona 0 (Piața Trandafirilor, Piața Victoriei) staționarea de 30 de minute va costa 3 lei ( în loc de 2 lei), cea de o oră, 5 lei ( în loc de 3 lei, cât este în prezent.)

Tot ca o noutate, tarifele vor fi diferențiate pentru zonele I și II. În prezent aceste zone erau taxate la fel: 30 minute cu 1,5 lei, 60 de minute cu 2 lei, 24 de ore cu 9 lei. De azi în zona 0 aceste tarife vor fi majorate la 2-3 și 10 lei pentru perioadele mai sus menționate.

În zona II tarifele vor fi astfel:

30 de minute=1,5 lei

120 de minute=2 lei

24 de ore = 5 lei

A crescut și amenda în caz de neplată. Dacă în prezent cel care a uitat, putea achita amenda online în aceeași zi taxa de parcare, de acum nu va mai fi posibil, amenda unitară fiind 25 de lei. Mai puțin în zona I, unde pentru fiecare 120 de minute, amenda costă 25 de lei.

Prețul abonamentelor nu s-a schimbat, dar a scăzut categoria celor care au dreptul la abonament preferential. În categoria acestora rămânând doar pensionarii și veteranii de război.

Hotărârea de consiliu local de săptămâna trecută îi afectează și pe riveranii din Piața Victoriei și Piața Trandafirilor, care nu – și pot lăsa mașinile în fața casei între orele 8 și 20 decât contra cost potrivit minutelor de staționare, cumpărarea abonamentului fiind permis doar băncilor, hotelurilor din zona 0, câte unul de 700 de lei, pe un an și unul rezervat exclusiv persoanelor cu handicap, în locuri special desemnate.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: AZI. Noile tarife pentru parcarea pe domeniul public în Tîrgu Mureș!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button