Știri

EXCLUSIV. Probleme GRAVE la blocul destinat medicilor tineri, dar inaugurat cu fast!

Blocul cu cele 24 de apartamente destinate medicilor tineri este amplasat pe strada Gheorghe Marinescu, în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș. Investiția a fost realizată de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) în parteneriat cu municipiul Tîrgu Mureș care a pus la dispoziție terenul de 1000 de metri pătrați, suprafața construită fiind de 376 de metri pătrați. Ansamblul este compus din 24 de apartamente, cu suprafețe cuprinse între 38,5 și 75,8 metri pătrați, distribuite astfel: 12 apartamente cu o cameră, 10 cu două camere, iar 2 cu trei camere. 

Trecând peste scopul construirii acestui imobil, declarat ca fiind unul pentru menținerea tinerilor medici în oraș, situație falsă având în vedere veniturile medicilor, comparabile cu cele de afară, iată că – și de această dată – dacă a intervenit în ecuație primarul cercetat penal pentru fapte de corupție și firma lui de casă condusă de pocăitul Bența, apar inevitabil și problemele. Vă reamintim că Bența și-a băgat deja o firmă în faliment, scăpând astfel de sume imense de bani datorate, așa, ca un adevărat “apropiat de Dumnezeu”.

Așadar, în septembrie 2019, individul de la cârma primăriei, a insistat să înmâneze personal cheile de la un bloc pe care bineînțeles că nu l-a construit el, încercând să-și însușească realizarea altora, neștiind la vremea respectivă că există multe probleme, deși procesul verbal de recepție de la Bența a fost semnat, imobilul intrând în administrarea Locativ SA, societate controlată de primărie.

În primul rând, când a dat cheile apartamentelor blocul nu era racordat la electricitate și gaz, acestea fiind realizate la câteva săptămâni după și doar în urma demersurilor făcute personal de chiriași. Cum nu existau aceste branșamente făcute, nu a putut fi verificat nici sistemul de încălzire și apă caldă.

Blocul este prevăzut cu două centrale termice, furnizate de firma Romstal, la comanda lui Bența. Cele două centrale au fost verificate doar după branșarea la curent și gaze, undeva pe la jumătatea lui octombrie, dar, ce să vezi, surpriză, centralele nu funcționau la parametrii.

De la acel moment și până acum, în urma reclamațiilor făcute de chiriași, s-au prezentat pentru remedierea problemelor, în mai multe rânduri, echipe mixte aparținând constructorului Bența și a furnizorului centralelor de la Romstal. Degeaba. Deși centralele se presupune a fi unele de ultimă generație, acestea nu au putut fi reglate nicicum pe modul automat, cu funcționalitate paralelă, ceea ce ar fi însemnat o eficientizare a consumului și randamentului centralelor. Nu au reușit, au oprit una, iar cealaltă a fost configurată pe modul manual, la nivelul tehnologiei dinaintea apariției telecomenzilor.

În acest fel, centrala pornită funcționează non stop, consumând enorm ceea ce se transformă în facturi uriașe la gaz pentru chiriași, anulând efectiv faptul că beneficiază de chirii mai reduse față de prețul din piață. Locatarii au ajuns la facturi în valoare de 700, 800 și chiar 1000 de lei la gaz pe lună, pentru niște spații de 37 mp, respectiv 55 mp.

O altă problemă gravă la blocul inaugurat cu mare fast de primarul cercetat penal pentru fapte de corupție este cea a coșului de evacuare a gazelor arse, care, în viziunea constructorului Bența, se termină inainte de acoperiș. Pe lângă pericolul iminent și gazele care intră direct pe geamul apartamentului de la ultimul etaj, ne întrebăm oare cum au eliberat pompierii autorizația de securitate la incendiu.

Pe lângă aceste grave probleme, din discuțiile cu locatarii am mai aflat că blocul a fost făcut de mântuială cu materiale de proastă calitate, totul doar pentru profitul și imaginea unora.

Locatar: “parchetul se umflă, caloriferele curg, gresia crapă singură, ușile metalice de la intrare de cea mai proasta calitate. Să nu mai vorbim de calitatea pereților. E superb când stai în pat, în dormitor și auzi, mă scuzați de limbaj, cum micționează (parcă lângă urechea ta) vecinul. Simți că dormi în baia vecinului.”

Locatar: “Problema parcărilor e de domeniul sf. Parcarea respectivă nu exista până la construirea blocului, care nu ocupă nici jumătate din terenul cedat de municipiu. A fost făcută de constructor odată cu blocul. Dar noi nu avem loc de parcare niciodată. Parchează tot spitalul și liceul de lângă pe locurile respective. Am făcut cereri la ADP, primărie să ne aprobe o barieră, chiar dacă o punem din banii proprii, ca în cazul multor alte probleme rezolvate de noi aici, dar fără rezultat.”

De parcă astea nu ar fi fost de ajuns, vă mai spunem că în bloc există și o persoană cu handicap locomotor. A fost construită o rampă, dar fără balustradă, constructorul Bența considerând probabil neimportant un asemenea detaliu pentru o persoană care are probleme de deplasare.

La final, vă prezentăm câteva imagini de la inaugurarea promovată de cei care și-au mai bătut joc de o categorie socială, acum cea a medicilor.

MS / Foto: colaj – fb D.F.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: EXCLUSIV. Probleme GRAVE la blocul destinat medicilor tineri, dar inaugurat cu fast!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button