Știri

FOTO. Campus scolar modern construit cu bani europeni!

În timp ce la Tirgu Mures platim chirii imense pentru spatii scolare insalubre, in care sunt nevoiți să învețe elevii, din cauza unor conducători incompetenți…

În comuna Cumpăna din judeţul Constanţa, o investiţie de 8 milioane de euro din bani europeni a atras 700 de elevi într-un campus şcolar construit pe model occidental.

„În cadrul campusului şcolar învaţă un număr de 700 de elevi, repartizaţi în cele 24 de săli de clasă, într-un singur schimb – dimineaţa –  unde predau un număr de 60 de profesori. Elevii aceştia sunt la clasa a V-a până la clasa a XII-a (…) Avem capacitatea să şcolarizăm până la 850 de elevi. De ce am vrut noi să avem acest campus şcolar cu un internat de 120 de locuri? Pentru că trebuie să ne ţinem copiii acasă şi trebuie să îi pregătim la fel de bine acasă“, a explicat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna din Constanţa.

Primăria Cumpăna a accesat fondurile europene pentru construcţia acestui campus şcolar, care se desfăşoară pe o suprafaţă de peste 17.000 de metri pătraţi, în primul exerciţiu financiar de după aderarea României la Uniunea Europeană, derulat în perioada 2007- 2013. Proiectul, care a necesitat o investiţie de peste 8 milioane de euro, a fost finalizat în 2016.

MS / zf.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO. Campus scolar modern construit cu bani europeni!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button