Știri

GROAZNIC! Spitalul Judetean Mures este in COLAPS! Pacientii sunt disperati

Va reamintim ca aparatul de radioterapie de la Spitalul Clinic Judetean Mures, singurul din județul Mureș, nu merge de aproape 2 luni, din 21 iunie 2019. Este vorba de un aparat vital pentru bolnavii de cancer (detalii, aici).

De parca asta nu era suficient de grav, iata ca de cateva zile nu mai merge nici aparatul radiologic de la Spitalul TBC. Aparatele cedeaza unul dupa altul, conducerea nu le repara, bolnavii sufera, practic intreg Spitalul Clinic Judetean Mures este in colaps.

Situatia de la TBC este mult mai grava decat pare la prima vedere, pacientii bolnavi de TBC activ fiind trimisi la alte spitale din Tirgu Mures pentru realizarea examenelor medicale, punand in pericol atat sanatatea personalului medical, dar si a celorlalti pacienti prezenti. Tuberculoza este o boala extrem de transmisibila prin aer. Netratata la timp, omoară peste 50% din persoanele afectate.

Totodata, Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat, la inceputul lunii iulie 2019, desfiinţarea singurului compartiment pentru tratarea arşilor din judeţ, pe motiv că instituţia sanitară nu s-a adaptat cerinţelor Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 476 din 2017 pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor cu arsuri de gravitate redusă (detalii, aici).

Cu toate acestea, avem acelasi manager-ginecolog-interimar in functie, O. Girbovan. Ba mai mult, acesta, pe langa tupeul de care a dat dovada prin inscrierea la concursul organizat pentru functia de manager full, chiar si in urma incompetentei demonstrata de realitatea in care se afla spitalul pe care-l „conduce”, a mai si incercat smecherii care l-au pus in postura de unic candidat, fapt ce a dus la anularea concursului, bineinteles doar in urma aparitiei in presa a smecheriei pe care el a numit-o „o mica eroare” (detalii, aici).

Din pacate, Consiliul Judetean Mures, in subordinea caruia se afla SCJ Mures, nu a luat nicio masura pana acum. Se pare ca presedintele UDMR/CJ Mures e mult mai preocupat de disputa puerila cu primarul cercetat penal pentru fapte de coruptie. Un fel de praf in ochi pentru mureseni, sa se vada ca „lucreaza”.

MS / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: GROAZNIC! Spitalul Judetean Mures este in COLAPS! Pacientii sunt disperati

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button