Știri

IMM Plus, adoptat: ce prevede noua schemă

Guvernul a adoptat schema de ajutor de stat IMM Plus, prin care întreprinderile mici și mijlocii vor putea accesa în continuare credite cu garanții de stat. Noua schemă de ajutor de stat va avea un buget de aproximativ 12,5 miliarde lei și constă atât în granturi, cât şi garanţie pentru credite, iar valorile maxime ale ajutoarelor acordate companiilor au fost majorate.

Aproximativ 11.500 de firme din România vor beneficia de IMM Plus şi de componentele sale: IMM România Plus, Agro Plus, IMM Prod Plus, Construct Plus, Innovation Plus şi Rural Plus. 
IMM Plus se va aplica până la data de 30 iunie 2024, ceea ce înseamnă că până la acea dată se pot emite acorduri de finanţare de către fondurile de garantare şi contragarantare. 
Valorile maxime ale ajutoarelor au fost majorate de la 2.000.000 euro la 2.250.000 euro per întreprindere/UAT, respectiv de la 250.000 euro la 280.000 de euro per întreprindere din sectorul agriculturii primare și de la 300.000 euro la 335.000 de euro per întreprindere din sectoarele pescuitului şi acvaculturii.

IMM Plus, adoptat: ce prevede noua schemă at


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: IMM Plus, adoptat: ce prevede noua schemă

Credit autor: Punctul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button