Știri

INCOMPETENȚĂ! Primăria a cumpărat tomberoanele speciale, însă acestea zac în depozit!

Deși legea intră in vigoare la 1 iulie, NU au reușit să facă nici asta…

Mai sunt doar 5 zile până când firmele de salubritate şi primăriile vor trebui să asigure condiţii optime pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Deşi termenul limită este 1 iulie, primăria Tîrgu Mureș nu a reuşit să pornească acest proces, chit că a avut la dispoziţie un an de zile. Autorităţile trebuiau deja să le pună la dispoziţie cetăţenilor pubele speciale, iar firmele de salubritate să le împartă saci de gunoi pe culori.

Mureșenii ar trebui să adune selectiv: plasticul, sticlă, hârtia şi resturile menajere, dar la Târgu Mureş resturile menajere ajung toate în acelaşi loc.

Localnic: “La noi la bloc, cu zece etaje aruncăm toate nu selectează nimeni nimic. La noi aruncăm tot jos.”

Primăria Tîrgu Mureş a cumpărat tomberoanele speciale, însă acestea zac în depozit, şi asta pentru că nu s-a decis încă cine va fi operatorul groapei de gunoi ecologice. Acest lucru se afla în faza de licitaţie, aşa că sunt şanse slabe să se întâmple în câteva zile.

Cosmin Blaga, cel care poartă cuvântul la primăria Tîrgu Mureş: “Când groapa de gunoi va fi funcţională se vor face şi campanii de informare astfel încât toată lumea să ştie ce are de făcut.”

Cei care vor colecta selectiv deşeurile ar urma să plătească mai puţin la salubritate sau chiar deloc, în funcţie de decizia consiliilor locale.

MS /  protv.ro /  FotoȘ colaj captura


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INCOMPETENȚĂ! Primăria a cumpărat tomberoanele speciale, însă acestea zac în depozit!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button