Știri

INFO. Cat ne costa si cate sectii de votare au la dispozitie muresenii pentru alegerile PE si Referendum 2019!

La nivelul judeţului Mureş au fost constituite 568 de secţii de vot, unde vor fi distribuite mâine câte 527.038 de buletine de vot pentru alegerea reprezentanţilor în Parlamentul European şi pentru cele două întrebări de la referendum, 478.741 timbre autocolante, 2.840 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi 568 de ştampile de control.

Pentru organizarea alegerilor europarlamentare, judeţului Mureş i-a fost alocată suma de 4.008.000 lei, iar pentru organizarea referendumului, 579.000 lei.

„Având în vedere că documentul principal pentru identificarea cetăţeanului cu drept de vot este cartea de identitate, am luat măsuri ca şi birourile de evidenţă informatizată a persoanei să aibă program sâmbătă şi duminică, sâmbătă între orele 8 şi 16, iar duminică, de la ora 7 la ora 21.

Procesul de centralizare a rezultatelor va dura duminică noaptea şi probabil până luni la prânz, având în vedere că, de data aceasta sunt trei buletine de vot, iar volumul de activitate este mai mare. Am luat şi măsurile de ordine şi pază a secţiilor de votare şi cred că felul în care ne-am organizat este unul foarte bun şi că nu vor fi incidente din punct de vedere organizatoric,” a declarat Mircea Duşa.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INFO. Cat ne costa si cate sectii de votare au la dispozitie muresenii pentru alegerile PE si Referendum 2019!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button