Știri

INUMAN! Bolnavii de cancer sufera zilnic! Singurul aparat de radioterapie este inca stricat!

Termenul estimat pentru reparatie si cate milioane se pierd din cauza „managerului-ginecolog”…

Cand un medic ginecolog „conduce” cel mai mare spital din Mures din postura de manager a Spitalului Clinic Judetean Mures, bolnavii sufera zi de zi, neputand sa isi faca tratamentul vital, singurul aparat de radioterapie fiind stricat inca din 21 iunie 2019.

Aparatul de radioterapie al Spitalului Clinic Judetean Mures, detinut de CJ Mures, este stricat si se va repara, daca se va repara, in vreo 60-70 de zile. Cu toate acestea, managerul cu pregatire de ginecolog, Ovidiu Girbovan, este mentinut in functie de presedintele CJ Mures/seful UDMR Mures, Peter Ferenc.

Pentru fiecare zi lucratoare in care nu functioneaza acest aparat SCJM nu va factura catre casa de asigurari, circa 30.000 lei plus TVA. Asta inseamna aproximativ 1,2 milioane lei plus TVA pierderea spitalului, deoarece in Tirgu Mures nu este alt aparat pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Banii vor pleca spre alta localitate, unde exista aparat functional, spitalul nostru neavand probabil nevoie de acesti bani, ca doar totul e la „standarde europene” aici. Bun management, bun manager!

Gurile rele spun ca unul dintre motivele nerepararii aparatului ar fi faptul ca o firma privata, a unui fost sef de spital public, va avea in dotare un astfel de aparat. Probabil nu se doreste concurenta pentru acesta.

O veste relativ buna este ca postul de manager a SCJM a fost scos la concurs (Detalii, aici). Unul dintre numele vehiculate pe „lista scurta” este cel a lui Butuc Ovidiu. Acesta a mai fost in trecut manager la acest spital, din partea PNL, dar a plecat in urma unor anchete penale desfasurate de DNA Mures, care l-au vizat in mod direct.

Noi speram sa se inscrie la concurs cât mai multe persoane care au competenta de manager, nu de medic ginecolog ca in cazul actualului. Speram sa se renunte la numirile politice pe astfel de posturi, numiri ce s-au dovedit mereu dezastruoase pentru bolnavi. Doamne ajuta!

MS / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INUMAN! Bolnavii de cancer sufera zilnic! Singurul aparat de radioterapie este inca stricat!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button