Știri

IPOCRIZIE. Primarul se leaga de noua denumire a universitatii, dar uita de infrastructura, transport in comun etc!

Ne aflam intr-un oras, municipiu resedinta de judet, Tirgu Mures, care se afla intr-o stare de subdezvoltare vizibila in comparatie cu celelalte municipii din Transilvania, condus de zeci de ani de un primar total dezinteresat de dezvoltarea acestuia, Dorin Florea, ocupat mai mult cu dosarele penale in care este cercetat pentru fapte de coruptie.

Din pacate, desi finalul „carierei” lui de edil este extrem de aproape – cu putin noroc scapam de el la alegerile din 2020 avand in vedere rezultatul de la alegerile PE unde a obtinut 2,5% -, se ocupa tot de lucruri artificiale, total nerelevante pentru majoritatea targumuresenilor, care, cel mai probabil, sunt mult mai preocupati de infrastructura ramasa la nivelul anilor 90′, cu „centura” care trece inca prin mijlocul municipiului, de transportul in comun sub orice critica sau de multe alte probleme stringente.

Asadar, uitand parca de toate neajunsurile, Florea dixit: „Consider nepotrivită noua denumire a UMFST Târgu Mureș! Cei care au decis ca Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureș să poarte numele savantului american de origine română George Emil Palade, ar fi trebuit să îi consulte și pe cei care au cunoscut odată strălucirea acestei universități. (…) Denumirea de acum este rezultatul unor decizii luate peste noapte într-un cerc îngust și consider că nu este reprezentativă nici pentru oraș și nici pentru România. Cred că domnul rector s-a pripit!”

Raspunsurile targumuresenilor la aceasta postare penibila nu s-au lasat asteptate. Iata cateva dintre ele:

Cristian Vasiu – No asta era marea problemă a municipiului Târgu-Mureș domnule primar! Felicitări ați mai acumulat 2 procente!

Iosif Puia – Vi sa urcat la cap ? Nu aveti alceva mai bun de facut la primarie ? Nu stiti ce sa faceti, voi ati descoperit coada la pruna acum .

Rad Sergiu – No so trezit și asta ?

Ciprian Gligor – Stimată Primărie a Municipiului Târgu Mureș (care dai mai departe tot felul de nebunii, doar pentru că așa trebuie…):
1. Primarul unei localități nu are competența și căderea de a decide în treburile unei Universități.
2. „Cercul îngust” la care se face referire este Senatul Universității, unde, într-adevar, nu ajunge chiar oricine.
Nu vreau să mă întelegeți greșit, poate că exista o variantă mai bună pentru numele Universității. Poate, poate nu! Dar haideți să ne oprim la ceea ce AR TREBUI să facem și NU facem și să-i lăsam pe cei din Universități să își decidă numele, bursele, taxele și alte lucrușoare din bucătăria internă.

MS / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: IPOCRIZIE. Primarul se leaga de noua denumire a universitatii, dar uita de infrastructura, transport in comun etc!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button