Știri

MILUIRE. Peste 150.000 de euro catre bisericile din Tirgu Mures din banii orasului!

CERE ȘI ȚI SE VA DA. 11 biserici din Târgu Mureș au cerut și vor primi bani din bugetul orașului, sub formă de ajutor nerambursabil. Aceasta este doar prima tranșă de bani, de regulă finanțarea bisericilor făcându-se în patru tranșe/an (anul trecut, bisericilor din Târgu Mureș li s-a livrat din banii orașului suma totală de aproape 540.000 de euro – respectiv 2,5 milioane de lei).

Suma totală prevăzută a fi livrată acum, în prag de campanie electorală, este de 720.082 de lei, adică echivalentul a peste 150.000 de euro.

Banii vor fi utilizați, susțin bisericile pentru “întreținere și funcționare”, dar și pentru reparația unei orgi, a unui acoperiș, niscaiva finisaje interioare și, evident, nelipisitele picturi.

Bugetul local al municipiului Târgu Mureș cuprinde pentru susținerea financiară a unităților de cult suma de 726.350  lei (HCL 95/2019), bani care vor fi împărțiți aproape în totalitate acum, pentru că urmează și inerentele rectificări bugetare și atunci se vor aproba noi sume din banii orașului care vor fi cheltuite de parohi.

Cine, cât și pentru ce… citeste pe msnews.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: MILUIRE. Peste 150.000 de euro catre bisericile din Tirgu Mures din banii orasului!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button