Știri

PARADOX. A început colectarea selectivă a deșeurilor în Mureș! La Tîrgu Mureș nu se adună aproape DELOC!

Pardon, la Tîrgu Mureș se adună „selectiv”… din anumite zone doar…

Primul pas pentru colectarea selectivă a deșeurilor în județul Mureș a fost făcut, încă din 17 iunie, în zona 5 din cele 7 în care este împărțit județul, respectiv municipiul Târnăveni și comunele Băgaciu, Adămuș, Gănești, Mica și Cucerdea.

Contractul, în valoare de 13,6 milioane de lei, este pe 5 ani și deservește peste 44 mii de persoane, a declarat pentru radiomures.ro, directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Ecolect” Mureş, Toth Andrea.

Până la finalul lunii iulie va începe activitatea de colectare selectivă pentru alte cinci zone ale județului, respectiv Sighișoara, Bălăușeri, Sânpaul, Reghin și Râciu.

În ceea ce privește Zona 2, Tîrgu-Mureș, procedura de licitație a fost anulată pentru că niciuna dintre societățile ofertante nu a demonstrat capacitatea tehnică solicitată conform caietului de sarcini. La expirarea termenului de contestație de 10 zile, procedura va fi reluată, a precizat Toth Andrea.

Până una alta, în municipiul Tîrgu Mureș nu se mai adună gunoaiele aproape deloc, pardon, se adună „selectiv” din anumite zone doar. Iata ce ne transmite un cititor alaturi de poza de mai jos:

„Cam așa arată, de Rusalii, la Pracul Eroilor, containerele sigure, subterane ”eco” de 5500 euro / buc. Cu stimă.”

Sursa: radiomures.ro /  Foto: Szilárd A.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: PARADOX. A început colectarea selectivă a deșeurilor în Mureș! La Tîrgu Mureș nu se adună aproape DELOC!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button