Știri

PARADOX. Merele se strica in depozitele din Mures, dar elevii mureseni le primesc din Polonia!

In urma cu o saptamana publicam stirea: Tone de mere se strica in depozitele producatorilor mureseni!


Doar două firme au participat la licitația organizată de Consiliul Județean Mureș pentru distribuirea merelor în școli prin Programul guvernamental ”Lapte, corn și fruct”.

Este vorba de o firmă din Vrancea, care s-a descalificat deoarece nu avea toate documentele cerute, și firma câștigătoare, din Alba. Contractul a fost încheiat în 12 aprilie, pe o perioadă de doi ani, iar imediat după sărbătorile pascale copiii au început să primească un măr de două ori pe săptămână.

„Câștigătorul licitației a fost desemnată societatea SC Logistic Media Pop Art SRL din Alba Iulia. Au fost două societăți care s-au înscris la licitație, societatea câștigătoare și o societate din județul Vrancea care nu a întrunit condițiile impuse prin caietul de sarcini. Merele sunt din Polonia, da.

Aș sublinia faptul că programul pentru școli beneficiază de finanțare din fonduri europene și astfel, potrivit normelor legale în vigoare, nu putem impune criterii care să restricționeze accesul pe piață a produselor din țările Uniunii Europene,” a declarat pentru radiomures.ro, consilierul de comunicare al CJ Mureș, Sanda Vițelar.

Părinții târgumureșeni cred că merele românești ar fi fost mult mai bune pentru elevi.

Sursa: radiomures.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: PARADOX. Merele se strica in depozitele din Mures, dar elevii mureseni le primesc din Polonia!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button