Știri

SCANDAL! A inceput actiunea de demolare si ridicare a chioscurilor din municipiu! FOTO

De cateva zile, un adevarat scandal s-a iscat in jurul demolarii si ridicarii chioscurilor de distributie a presei de pe raza municipiului Tirgu Mures. Cu toate amenintarile si promisiunile, de o parte si de alta a celor implicati, lucratori de la primarie au inceput astazi actiunea in forta.

Doar presedintele POL, Dan Masca, a reactionat in urma acestei actiuni, prin declaratia pe care o postam in randurile de mai jos:

„Primim pe emailul POL o cerere a unui redactor sef al cotidianului, inca tiparit, Zi de zi. Il puteti citi mai jos.
L-am sunat dupa ce l-am primit si i-am spus parerea subsemnatului.
Mi-a zis Alex Toth ca papagalul sef al primariei i-a spus ca nu se vor atinge de chioscurile de ziare functionale din oras, ale distribuitorului de presa, care se ocupa de vreo 29 de ani de acest lucru.
Il sun pe domnul Anghel, care are firma de distributie si imi spune acum 3 minute ca se grabeste sa ajunga in 7 noiembrie, unde este un chiosc functional,deoarece au venit de la primarie sa il ridice.

Domnul Anghel mai are vreun an pina la pensie,
Le-a generat prin munca lui si a echipei lui formata din vreo 19 oameni, vinzari multe celor din presa scrisa si tiparita locala de limba romana si maghiara, plus celor de la Bucuresti si nu numai.

Acum cind ar fi avut nevoie de solidaritate, cei din presa scrisa locala TAC, nu scriu nimic, din contra, la fel ca pina acum, pentru citiva arginti si-au vindut profesionalismul si sufletul unor nulitati, care de zeci de ani mint si tin comunitatea intr-o inopoiere si subdezvoltare specifica nivelului lor profesional si intelectual.

Este dureros ce se intimpla si este trist ca domnul Anghel nu stia ca va ajunge in acest moment, iar ”libertatea” de distributie a presei, intr-o comunitate cu oameni analfabeti digitali, care obisnuiesti de zeci de ani sa cumpere de citeva ori pe saptamina ziarul de la chioscul din cartier, este afectata de decizii mizerabile si lipsite de transparenta.

Domnul Anghel a spus ca va trimite in somaj toata firma, iar el va astepta pensia de la anul, cind conform legii va ajunge va virsta de pensionare.

”Domnul presedinte” al POL, adica subsemnatul, ignorat de ani de zile de presa locala, deoarece am criticat si critic mizeria promovata din bani publici, inclusiv ai subsemnatului platiti ca taxe si impozite, le spune celor ca domnul Alex Toth, ca au contribuie zi de zi la mentinerea si prmovarea mizeriei din comunitatea in care traim si este lipsit de etica, de profesionalism, de solidaritate sa nu fii alaturi de cei, care zeci de ani, fie iarna sau vara, au vindut ziarele lor.”

Varianta primariei Tirgu Mures…

„12 chioșcuri provizorii din oraș, unele aflate în stare deplorabilă, adăpost pentru rozătoare și focare de infecție, iar altele aparținând unor societăți falimentare sau care nu au catadicsit să plătească taxele obligatorii, vor fi ridicate de pe amplasamentele aparținând domeniului public. Demolarea lor a produs revoltă, deși, o parte, funcționau din 2018 ilegal.

Primăria Târgu Mureș a trimis, încă de anul trecut notificări pentru plata redevențelor restante, dar până în acest moment, solicitările municipalității au fost, cu bună știință, ignorate.

De exemplu, societatea Ilustrate și Albume SRL care deține cinci amplasamente, la care se mai adaugă altele deținute împreună cu două persoane fizice în baza unui contract de participațiune, a intrat în faliment, dovedit prin sentința nr.168 din 13.04.2018, emisă de Tribunalul Specializat Mureș, dar, cu toate acestea, a continuat să funcționeze ilegal, pe domeniul public, prestând o activitate de comercializare, fără să facă dovada titlului asupra terenului ocupat. Nici cei doi aflați în participațiune nu s-au obosit să-și plătească datoriile până în data de 15.07.2019, datorii care datează de la sfârșitul anului 2017 până la rezilierea contractelor de concesiune.

Amplasamentele eliberate de chioșcurile provizorii aflate în afara legii, vor fi scoase, conform prevederilor legale în vigoare, la licitație, iar în locul lor vor fi ridicate alte chioșcuri de presă și carte.

Ca urmare, scandalul demolării chioșcurilor este unul nejustificat, cu atât mai mult cu cât târgumureșeanul de rând care nu plătește o singură factură la societatea de utilități riscă să rămână fără serviciile pentru care a încheiat un contract.”

SursaȘ tirgumures.ro /  Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: SCANDAL! A inceput actiunea de demolare si ridicare a chioscurilor din municipiu! FOTO

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button