Știri

SCANDAL intre doua personaje care creaza tensiuni etnice NEDORITE la Tirgu Mures!

Rugam populatia sa NU reactioneze in urma declaratiilor facute…

Un nou scandal isteric a izbucnit in municipiul Tirgu Mures, intre primarul Florea D. si presedintele CJ Mures, Ferenc P. Desi acestia provoaca si creaza tensiuni etnice, avertizam populatia sa nu se lase influentata de aceste texte ipocrite exprimate in scrisorile emise de cei doi.

Explicatia este una extrem de simpla si nu are legatura cu binele orasului sau a muresenilor, ea este creata din cauza unui primar care simte ca-i fuge pamantul de sub picioare, dupa ce si-a dat seama ca 20 de ani nu a facut mai nimic pentru oras, iar la alegerile din 2020 va pierde cu siguranta puterea; cel mai probabil nici nu va mai avea tupeul sa candideze.

Pe de alta parte, vorbim de presedintele judetului care reactioneaza si intretine aceste tensiuni artificiale, cel mai probabil pentru ca isi doreste puterea celuilalt; daca nu pentru el, cu siguranta pentru cineva din partidul pe care-l conduce.

Pe scurt, vorbim despre o scrisoare emisa ca o „alerta falsa” catre populatie, in care, primarul in functie, simtind ca are zilele numarate, enunta toate lucrurile pe care ar fi trebuit sa le faca in cei 20 de ani de cand se afla la carma orasului, spunand muresenilor ca chiar acum ar fi vrut sa le faca, dar, vezi Doamne, nu este lasat acum sa le realizeze. Cu un tupeu fantastic le si enumera: reabilitarea si dotarea scolilor, asfaltarea strazii 8 martie, dotarea parcurilor de joaca, super parcarea etajata de la Spitalul Nou, piste de biciclete etc. Cu multa cinicitate, cunoscand foarte bine situatia aparte din orasul nostru, apeleaza la invrajbirea dintre romani si maghiari, spunand ca pentru toate aceste nerealizari este de vina UDMRul, „uitand” insa ca, pana saptamana trecuta, aproape pe tot parcursul celor 20 de ani de cand este primar, a beneficiat din plin de votul consilierilor UDMR.

„Fără nicio strategie, fără să înțeleagă importanța finanțării proiectelor demarate de Primărie, unii consilieri locali au trunchiat cu până la 70% finanțarea la unele capitole bugetare. Demersul lor ne va clasa în scurt timp în topul orașelor mărginașe, izolate unde nimeni nu dorește să își crească copiii sau să își investească banii,” se arata cu multa ipocrizie in comunicatul primarului.

Tot pe scurt, ne referim si la scrisoarea-raspuns data de presedintele CJ Mures, in care, acesta apeleaza la acelasi tip de limbaj, folosindu-se de subiectul tensiunilor etnice. Singura diferenta este redata de faptul ca prezinta si cateva exemple concrete vizavi de plangerea isterica a primarului ipocrit.

„În ceea ce privește bugetul orașului și rectificarea acestuia, bugetul adoptat în aprilie nu este mai mic, ci dimpotrivă, depășește cu 45 de milioane de lei pe cel din 2018. La începutul anului s-au alocat în total 32 de milioane de lei pentru funcționarea și costurile de renovare a școlilor, cadrul bugetar fiind majorat cu încă 3 milioane la rectificare. Suma destinată pentru lucrările de reparații a crescut cu 800 de mii de lei datorită rectificării bugetare. Cu ocazia rectificării bugetare, consiliul a votat 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea străzii 8 Martie, menționată de domnia sa (începând din 2017, la sugestia UDMR se alocă fonduri în acest scop în fiecare an, dar investiția tot nu s-a realizat), încă 1 milion de lei pentru dotarea terenurilor de joacă, 200 de mii de lei pentru parcuri, și 3,5 milioane de lei pentru funcționarea Clubului Sportiv Municipal,” se arata in comunicatul UDMR.

In concluzie, un razboi artificial care nu aduce nimic bun pentru mureseni, dimpotriva, instiga la ura si creaza tensiuni care nu isi au locul. Daca nu ar fi asa cum va spunem noi, disputa dintre cei doi puteau sa aiba loc fata in fata, sau prin mesaje private, fara sa afecteze populatia, dar acest lucru era valabil doar in cazul in care ii si interesa cu adevarat soarta orasului!

MS / Foto: colaj

 


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: SCANDAL intre doua personaje care creaza tensiuni etnice NEDORITE la Tirgu Mures!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button