Știri

SCANDAL! Singurul compartiment de arşi din Mureș, DESFIINȚAT! Angajaţii spitalului dau în judecată managerul!

Interesele si incompetenta pun in pericol viata bolnavilor…

Am scris in nenumarate materiale despre efectul dezastruos urmare a numirilor politice a managerilor de spitale, care pun in pericol sanatatea si chiar viata pacientilor mureseni prin nepriceperea in aceste functii. Despre managerul de la Spitalul Clinic Judetean Mures, ginecologul Garbovan Ovidiu, v-am relatat cum lasa aparatele vitale pentru bolnavii de cancer luni de zile nefunctionale, cum lasa spitalele fara nicio investitie de ajung sa cada peste pacienti, cum lasa corpuri de cladire nou construite nefolosite de ajung in paragina etc.

Daca nu v-am convins cu scrierile, imaginile si clipurile video care le sustineau ca dovezi, iata ca acum si cadrele medicale incep sa se revolte cu privire la conducerea SCJ Mures, intarind ceea ce sustinem noi de cativa ani.

Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat desfiinţarea singurului compartiment pentru tratarea arşilor din judeţ, pe motiv că instituţia sanitară nu s-a adaptat cerinţelor Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 476 din 2017 pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor cu arsuri de gravitate redusă, în locul acestuia fiind înfiinţat un compartiment de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, cu specializare pe reconstrucţie mamară.

Personalul medical specializat care lucra pe partea de arşi acuză conducerea SCJ Mureş că, timp de doi ani, nu a investit nimic pentru conformarea compartimentului la normele prevăzute în Ordinul 476/2017, iar în cele din urmă a decis înfiinţarea unui compartiment de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, cu specializare pe reconstrucţii mamare, în condiţiile în care mai există o astfel de secţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş.

Medicii şi asistentele de la fostul compartiment de arşi susţin că nu înţeleg raţiunea pentru care conducerea SCJ Mureş a optat pentru o astfel de specializare, în condiţiile în care la secţia similară de la SCJU Târgu Mureş se fac cel mult 5-6 reconstrucţii mamare pe an, pe când fluxul de pacienţi cu diferite arsuri este destul de mare, cel puţin 120 de pacienţi pe an, atât în ambulatoriul de specialitate, cât şi pe internările de zi şi pe cele continue.

De cealaltă parte, managerul SCJ Mureş, dr. Ovidiu Gârbovan a declarat, pentru AGERPRES, că spitalul nu a putut îndeplini condiţiile prevăzute în Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 476/2017 privind tratamentul şi îngrijirea pacienţilor cu arsuri de gravitate redusă şi că, în perspectivă, la Târgu Mureş va fi construit un centru de arşi, pentru care ar exista finanţare, dar încă nu a fost identificat un teren.

Angajaţii SCJ Mureş au angajat un apărător şi au deschis o serie de acţiuni în instanţă împotriva conducerii spitalului.

MS / FotoȘ colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: SCANDAL! Singurul compartiment de arşi din Mureș, DESFIINȚAT! Angajaţii spitalului dau în judecată managerul!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button