Știri

Se deschide Lacul Ursu din Sovata! Program si tarife

Lacul Aluniș funcționează de două săptămâni, însă Lacul Ursu se deschide ca în fiecare an mai târziu, atunci când temperatura de afară este optimă pentru balneație. La prânz, timp de două ore, este interzisă îmbăierea în lac, spune directorul Balneoclimaterica Sovata, Nagy Janos:

Se face o pauză în perioada de balneație între ora 13,00 și 15,00 după care, din nou baie de la ora 15 la ora 18,00 după care se închide. Acestea sunt prescripțiile Agenției naționale pentru Resurse Minerale sub a cărui protecție funcționează lacul pentru protejarea zăcământului de nămol și a apei sărate helioterme. Ăsta e programul … poate fi comentat, dar acest lucru trebuie respectat.

Dacă în anii trecuți, turiștii care ieșeau în pauza de prânz trebuiau să cumpere alte bilete de intrare pentru după-amiaza, acum pot rămâne în interiorul ștrandului, dar îmbăierea nu e permisă.

Pe de altă parte, programul de funcționare și tarifele rămân ca anul trecut, spune Nagy Janos:

Tarifele sunt nemodificate, 30 de lei pentru un adult, 20 de lei pentru copii, pentru militari, pentru studenți. Se închiriază șezlonguri pentru plajă. Tarifele la Aluniș sunt aceleași , nici acolo nu s-a modificat nimic. Programul este nemodificat, de la ora 9,00 dimineața, la ora 17,00, fără întrerupere în programul de funcționare.

De vineri, 21 iunie, Ștrandul de la Lacul Ursul din Sovata va fi deschis pentru îmbăiere în intervalul 10,00-13,00 și 15,00-18,00.

Monument unic al naturii în Europa, Lacul Ursu, cel mai mare lac sărat şi helioterm din Europa are o suprafaţă de peste 40.000 de mp, o circumferinţă de aproape 1.200 de m şi o adâncime maximă ce depăşeşte 18 m.

Sursa: Cristina Bulbescu/radiomures.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Se deschide Lacul Ursu din Sovata! Program si tarife

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button