Știri

Solovestreanca Virginia Zeani este cea mai apreciată interpretă a Violettei, din “La Traviata”, de Verdi

Când intri în Solovăstru, puține sunt lucrurile care îți arată că aici s-ar fi născut una dintre vocile de aur ale omenirii. În mod firesc, oprești un localnic din drumul spre cele ce-i sunt trebuincioase și întrebi dacă știe ceva despre Virginia Zeani. Pe dată, se mai adună trei-patru oameni și toți te îndrumă spre “casa gri”, dar nu asta îți rămâne în amintire, ci ochii luminoși, când consătenii îi spun numele.
“Sîntem mândri” e tonul a două din vocile corului de săteni, iar concluzia vine de la femeia cu plasele de rafie, ușor aplecată de ani, care fără să se uite spre noi, zice, la plecare, că “Îi bine, că îi de-a noastră”.Ajuns în fața casei, te mai întrebi odată dacă asta o fi, pentru că aproape nimic nu-ți dă semne că ai nimerit bine, pentru că acolo este acum cabinetul medicului de familie al satului, în care oamenii se caută de beteșuguri.Dacă te uiți mai bine, vezi totuși o plăcuță, despre care aveam să aflăm că nici aceea nu e de multă vreme pusă pe casa în care, în octombrie 1925, s-a născut “prima donna assoluta” a operei italiene.
Solovestreanca Virginia Zeani este cea mai apreciată interpretă a Violettei, din “La Traviata”, de Verdi at


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Solovestreanca Virginia Zeani este cea mai apreciată interpretă a Violettei, din “La Traviata”, de Verdi

Credit autor: Punctul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button