Știri

TUPEU. Primarie lasata fara aproape jumatate de milion de lei, bani cash din casierie!

Primarul municipiului Toplița, ing. Stelu Platon, a făcut o serie de precizări în legătură cu delapidarea de aproape 500.000 lei de la instituția pe care o conduce. Potrivit acestuia, lipsa banilor a fost descoperită în urma unui audit intern pe care l-a solicitat și care a fost finalizat în data de 10 septembrie, iar în aceeași zi a fost predat și procuraturii.

„În timpul acestor analize, realizate cu toți cei care au responsabilități, am constatat o discordanță dintre veniturile declarate de cei de la taxe și impozite și veniturile contabilizate. Și atunci am solicitat să se facă o verificare, să vedem despre ce e vorba. Și s-a constatat că lipsește o sumă de bani. În acel moment am dat ordin pentru efectuarea unui audit intern, pentru că noi avem angajat un auditor intern, subordonat doar ordonatorului principal de credite, adică primarului. Acest audit intern s-a declanșat în august și a fost încheiat în 10 septembrie”, a spus primarul.

În urma acestui audit s-a constatat că s-au furat, lipsesc 491.000 lei.

„În momentul în care am avut auditul înregistrat, semnat, noi conform legii l-am depus la Procuratură, pentru că aici este vorba de infracțiune și nu de altceva. Sigur, de aici încolo organele competente își vor face treaba”, a declarat, astăzi, edilul.

Ing. Stelu Platon a afirmat că s-a descoperit o singură persoană suspectă că și-a însușit cei 491.000 lei – casierul-colector. „Pentru că în cazul primăriei există mai mulți casieri-încasatori și aceștia au predat banii, cum rezultă din audit, acestui casier, care nu i-a mai predat pe toți la trezorerie, ci și i-a însușit”, a spus primarul.

Sursa: informatiahr.ro /  Foto: colaj arhiva


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: TUPEU. Primarie lasata fara aproape jumatate de milion de lei, bani cash din casierie!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button