Știri

Un copil A MURIT inecat! Cum explică autoritățile tragedia de la Weekend!

Va reamintim ca o bălăceală alături de prieteni s-a sfârşit tragic pentru un copil de 15 ani din Târgu Mureş. Băiatul s-a înecat într-un bazin al complexului de agrement „Weekend”, deşi ştia să înoate. Detalii aici.

Adolescentul nu a avut nicio șansă…

Astăzi, cu foarte mult tupeu si putin respect fata de familia victimei, cei de la primăria Tirgu Mures, spun ca zona era supravegheată de salvamari.

„Avem şi salvamari. S-a intervenit imediat ce lumea a început să se agite, am înţeles de la martori că băiatul a stat câteva minute în apă,” declara Cosmin Blaga purtător de cuvânt al primăriei Târgu Mureş.

Conform acestei afirmatii, banuim ca probabil erau ocupați cu altceva din moment ce copilul a fost observat si scos din apa de oamenii prezenti in complex, dupa multe minute, nicidecum de vreun salvamar.

„Avem si punct de prim ajutor la Complexul de Agrement şi Sport Mureşul,” mai spune purtătorul de cuvinte de la primărie.

Punctul de prim ajutor la care face referire primăria, este asigurat de firma Topmed, cu care au incheiat un contract in valoare de circa 30.000 lei / sezon. Insa, realitatea privind pregătirea și dotarea acestuia, povestită de un martor ocular, este:

„Ce m-a socat, a fost trusa de prim ajutor a personalului aflat in incinta complexului pentru a oferii prim ajutor. A venit o tipa, foarte panicata si aproape plangand, cu o cutie de carton… inauntru cu un…. tensiometru”, povestește un martor ocular.

În realitate, nu a intervenit nimeni din partea complexului, nici salvamarii inexistenti si nici punctul de prim ajutor „super dotat si pregatit”, ci un medic şi un pompier aflaţi în timpul liber in incinta complexului.

„Am observat că era în stop cardio-respirator, nu mai avea puls, nu mai respira şi am procedat la aplicarea măsurilor de prim-ajutor, masaj cardiac, ventilaţie până la sosirea unui echipaj specializat de Terapie Intensivă Mobilă,” spune medicul care a intervenit.

Concluzia este ca, deși au cheltuit zeci de milioane de euro pentru reabilitarea complexului (acesta si Platoul Cornesti fiind singurele obiective in care au investit in 20 de ani), ăștia de la primăria Tirgu Mures nu au fost in stare sa puna la conducere un om competent, ci pe unul care sa fie de-a lor, sa le faca pe plac, sa le asigure chermezele cu mici si bere „gratuita”, adica pe vesnicul administrator Ioan Circu.

Gurile rele spun că dacă in cazul investițiilor facute in decursul anilor, au putut „profita”, in cazul asigurării unor condiții de securitate, nu prea „le merita”, asa ca le-au „asigurat” asa cum s-a vazut, in realitate nu i-au dat adolescentului nicio șansă de supraviețuire.

In urma acestei tragedii, CEREM DEMISIA/DEMITEREA URGENTA directorului Complexului Weekend al primăriei Tîrgu-Mureș, Ioan Cîrcu!

PS – daca nu cerem prea mult, o demisie de onoare ar fi binevenită si din partea celor care conduc primăria Tirgu Mures, asa, in memoria victimei.

MS / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Un copil A MURIT inecat! Cum explică autoritățile tragedia de la Weekend!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button