Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu-Mureş

ce se mai discuta in consiliul local targu mures

În conformitate cu Dispoziţia Primarului nr. 1.501  din  20 iunie 2019  se convoacă şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Târgu-Mureş, care va avea loc joi, 27 iunie 2019, ora 14.00, la sediul Municipiului Târgu-Mureş din Piaţa Victoriei nr. 3, sala 45, cu următoarea ordone de zi:

 1. Proiect de hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier local al doamnei Furó Judita şi declararea ca vacant a unui loc de consilier  în Consiliul local municipal Târgu-Mureş.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan urbanistic zonal – reconversie zonă funcţională pentru  stabilire reglementări construire spălătorie auto”, Calea Sighişoarei, nr. 72 cu regulamentul local de urbanism aferent. Beneficiari: Rîtea Daniela și Mureșan Claudiu-Daniel.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal- stabilire reglementări pentru construire casă de locuit”, Strada Trebely, nr.52 cu regulamentul local de urbanism aferent. Iniţiatori – Proprietari – Beneficiari: Decean Cristian şi Decean Luminiţa- Emilia.
 4. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului local municipal nr. 359 din 29 noiembrie 2018 privind stabilirea costului mediu lunar de întreținere și a  contribuției lunare de întreținere, pentru anul 2019, datorate de persoanele vârstnice beneficiare ale Căminului pentru persoane vârstnice Târgu-Mureș şi a categoriilor de venituri luate în calcul la stabilirea venitului lunar pe membru de  familie în baza căruia se stabilește contribuția lunară de întreținere datorată de susținătorii legali ai persoanelor vârstnice.
 5. Proiect de hotărâre privind finanţarea din bugetul local a indemnizaţiei în valută pentru o delegaţie din partea Municipiului și a Consiliului Local Târgu-Mureş în vederea deplasării la Baja/Ungaria, în perioada 12-14  iulie 2019.
 6. Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului local municipal nr. 54 din 28 martie 2019 privind aprobarea Criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor destinate închirierii, în mod exclusiv pentru medici rezidenți și tineri specialiști din sănătate, din blocul de locuințe realizat prin A.N.L., situat în municipiul Târgu-Mureș, strada Gheorghe Marinescu fără număr.
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea retragerii Consiliului Local al Municipiului Târgu-Mureş din Asociaţia „Zona Metropolitană Târgu-Mureş”.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea înființării Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Târgu-Mureș.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate privind modalitatea de gestiune a Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Târgu-Mureș.
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii care reglementează modalitatea de intervenție a echipei mobile constituite la nivelul Municipiului Târgu-Mureș pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică.
 11. Proiect de hotărâre privind aprobarea  metodologiei de acordare a serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, reactualizarea tipurilor de servicii sociale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice și tarifele acestora aprobate prin Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 60/2003 și Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 199/2001.
 12. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor reglementări locale de urbanism cu privire la dimensionarea locurilor de parcare a autoturismelor.
 13. Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 70 din 28 martie 2019 privind cuprinderea în contractul de delegare a gestiunii serviciilor de alimentare cu apă și canalizare nr. 22/202662/5 martie 2010, încheiat cu SC Compania Aquaserv SA a noilor mijloace fixe aferente Serviciului de alimentare cu apă al Municipiului Târgu-Mureș, realizate prin investiții derulate de Primăria Municipiului Târgu-Mureș, recepționate în anii 2013-2015.
 14. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafaţă de 51 mp din Târgu-Mureş, strada Eden nr.34, în proprietatea Municipiului Târgu-Mureş de la Oltean Vasile-Daniel.
 15. Proiect de hotărâre privind aprobarea  Protocolului de Colaborare între Municipiul Târgu-Mureș – Direcția Poliția Locală și SC Administrator Imobile și Piețe SRL, în vederea aducerii la îndeplinire a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Târgu-Mureș nr. 93/2019 privind gestionarea directă a parcărilor din municipiul Târgu-Mureș de către Administrația Domeniului Public.
 16. Proiect de hotărâre privind organizarea unei competiții de proiecte de cercetare pentru stimularea competitivității și creșterea capacității de cercetare-inovare din municipiul Târgu-Mureș.
 17. Proiect de hotărâre privind aprobarea Convenției de colaborare cu Fundația Transilvană Alpha.
 18. Proiect de hotărâre privind achiziţionarea în proprietatea Municipiului Târgu-Mureș a unui teren situat între strada Apicultorilor şi Calea Sighișoarei.
 19. Proiect de hotărâre privind stabilirea unor măsuri pe linia bunei gospodăriri, păstrarea curățeniei, respectarea normelor de igienă și înfrumusețarea municipiului Târgu-Mureș.
 20. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor de reședință de pe raza Municipiului Târgu-Mureș – Cartierul Mureșeni.

(Sursa: www.tirgumures.ro)

Post-ul Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu-Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu-Mureş

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.