Federaţia Sindicatelor din Educaţie: Cifrele de şcolarizare trimise către inspectorate vor conduce la creşterea abandonului şcolar

federatia sindicatelor din educatie cifrele de scolarizare trimise catre inspectorate vor conduce la cresterea abandonului scolar

Federaţia Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ consideră că Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale privind repartizarea, pe judeţe, a cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, în anul şcolar 2019-2020, va conduce la creşterea abandonului şcolar.

Sindicaliștii spun că multe dintre inspectoratele judeţene sunt în situaţia de a tăia până la 35 de clase de liceu şi de a le transforma în clase de şcoală profesională.

În plus, există riscul ca multe cadre didactice să fie disponibilizate’, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE ‘Spiru Haret’.

Sindicaliştii subliniază că actul normativ nu a fost supus dezbaterii în cadrul Comisiei de Dialog Social, forul care avizează sau nu actele propuse de MEN.

The post Federaţia Sindicatelor din Educaţie: Cifrele de şcolarizare trimise către inspectorate vor conduce la creşterea abandonului şcolar appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Federaţia Sindicatelor din Educaţie: Cifrele de şcolarizare trimise către inspectorate vor conduce la creşterea abandonului şcolar

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.