Cultură

Federaţia Sindicatelor din Educaţie: Cifrele de şcolarizare trimise către inspectorate vor conduce la creşterea abandonului şcolar

Federaţia Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ consideră că Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale privind repartizarea, pe judeţe, a cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, în anul şcolar 2019-2020, va conduce la creşterea abandonului şcolar.

Sindicaliștii spun că multe dintre inspectoratele judeţene sunt în situaţia de a tăia până la 35 de clase de liceu şi de a le transforma în clase de şcoală profesională.

În plus, există riscul ca multe cadre didactice să fie disponibilizate’, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE ‘Spiru Haret’.

Sindicaliştii subliniază că actul normativ nu a fost supus dezbaterii în cadrul Comisiei de Dialog Social, forul care avizează sau nu actele propuse de MEN.

The post Federaţia Sindicatelor din Educaţie: Cifrele de şcolarizare trimise către inspectorate vor conduce la creşterea abandonului şcolar appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Federaţia Sindicatelor din Educaţie: Cifrele de şcolarizare trimise către inspectorate vor conduce la creşterea abandonului şcolar

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button