Cultură

Filmul Parking în proiecție specială la Sighișoara, duminică

 Parking, cel de-al patrulea lungmetraj semnat de regizorul Tudor Giurgiu, ajunge, în premieră, la Sala Mihai Eminescu din Sighișoara.

Filmul va avea parte de o proiecție specială duminică, 16 iunie, de la ora 19:00. Pelicula a avut premiera mondială în deschiderea celei de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și va fi distribuită de Transilvania Film în cinematografele din toată țara, începând chiar de astăzi.

Pentru Radio Tg.Mureș, regizorul Tudor Giurgiu:


E un film inspirat dintr-o carte. Parking spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și are o serie întreagă de aventuri. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări. În cazul nostru e un film cu final fericit. El se salvează prin iubire, prin dragoste și, sigur, prin literatură, prin ceea ce scrie.

Filmul Parking va putea fi văzut, așadar, duminică, la Sighișoara, de la ora 19,00. Biletele se pot achiziționa de la Librăria Hyperion, care deschisă în intervalul orar 9:00 – 19:00.

Parking este produs de Libra Film Productions, co-produs de La Claqueta, Tito Clint Movies, Cercanías la Película AIE (Spania) și Evolution Films, Studio Beep (Cehia), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Junta de Andalucia, Czech Film Fund, Canal Sur, TVR, HBO, Eurimages și al programului Creative Europe al Uniunii Europene.

Virgil Natea/extras emis. Pulzul Zilei

The post Filmul Parking în proiecție specială la Sighișoara, duminică appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Filmul Parking în proiecție specială la Sighișoara, duminică

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button