Cultură

FOTO: Cântece patriotice, la Oarba de Mureș

Festivalul Cântecului Popular Patriotic la Oarba și la Iernut, aflat deja la cea de-a 10-a ediție, a revenit și anul acesta, în data de 15 august, la Oarba de Mureș, cu noi manifestări patriotice și folclorice. Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Mureș, Ministerul Culturii și Identității Naționale, și Primăria Orașului Iernut, în fiecare an, încă din 2009.

Depuneri de coroane

Invitații au fost întâmpinați pe muzica Fanfarei Angelis din București, care împreună cu Ciprian Istrate, care a fost și inițiatorul acestui festival. A avut loc un Te Deum, iar apoi au fost depuse coroane de flori, la baza monumentului, în memoria eroilor. Acestea au fost depuse de către reprezentanţi ai Parlamentului României, Primăriei și Consiliului Local Iernut, Asociației Culturale „Pe Mureș și pe Târnavă” şi Grupului Industrial Supercom din București.
„Așa putem demonstra că suntem alături de cei care s-au jertfit pentru noi, pentru țară, dar și pentru generațiile viitoare!”, a precizat Ioan Nicoară, primarul orașului Iernut.

Cântece patriotice

După ceremonia de omagiere și depunerea de coroane de la Monumentul Eroilor, activitatea s-a mutat la scenă, unde au urcat și au adus sentimente patriotice numeroși artiști, atât locali cât și consacrați. A fost dezvelit un tricolor imens în fața acesteia, și s-a continuat cu spectacolul de muzică patriotică.

Alex Ionuț ORBAN

Post-ul FOTO: Cântece patriotice, la Oarba de Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: Cântece patriotice, la Oarba de Mureș

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button