Cultură

Studenții învață să devină antreprenori la Academia de vară Tg.Mureș

50 de studenți din 5 țări europene se vor afla, în perioada 7–14 iulie 2019, la Tîrgu-Mureș, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie pentru a particia la a noua ediție a Academiei Internaționale de Vară. Studenții vor folosi această experiență, mai târziu, pentru dezvoltarea și aplicarea ideilor de afaceri.

Conf. univ. dr. Liviu Ciucan-Rusu a explicat că, inițial, studenții se vor documenta în teren, la Toplița și Sighișoara, după care vor crea idei de afaceri:

Ediția din acest an, Innovating tradition, este cea în care ne propunem să descoperim elemente pe care le putem în valoare, a ceea ce numim moștenire naturală și culturală, în zona turismului balneo, a tradițiilor de producție materială și culinară. Pe acestea, studenții le vor experimenta în cele două zile de vizite și întâlniri pe care le vom realiza. Astfel, luni vom începe cu Valea Mureșului superior, Toplița în principal iar a doua zi va fi zona Sighișoara- Saschiz, iar în următoarele zile studenții să lucreze la Centrul cultural-științific al universității, din complexul ”Mureșul”, pentru a devolta un plan de afaceri.

Conf. univ. dr. Liviu Ciucan a arătat că, din experiența anilor trecuți, 7 foști studenți și participanți ai Academiei de vară și-au deschis, după absolvire, afaceri profitabile.

Studenții care participă la Academia de vară din acest an sunt din România (de la UMFST Tg. Mureș) Franța, Republica Moldova Ucraina și Marea Britanie.

Valeriu Russu

The post Studenții învață să devină antreprenori la Academia de vară Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Studenții învață să devină antreprenori la Academia de vară Tg.Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button