Automatul de spălat animale

automatul de spalat animale

Spălatul animalelor de companie poate fi un adevărat test de răbdare. Şi asta pentru că patrupedele nu prea stau pe loc sau pur şi simplu nu le place apa. Soluţia este însă la îndemână, pentru că s-a inventat automatul de spălat câini și primele 2 aparate au poposit deja în România. Cât de rentabilă este o astfel de afacere?

O spălătorie în aer liber destinată câinilor, pe care stăpânii acestora îi pot spăla și usca în cele mai bune condiții, este nu numai un nou serviciu pus la dispoziția celor care-și limbă patropedele ci și o idee de afacere care s-ar putea dovedi, în timp, profitabilă pentru întreprinzători. Deja au fost instalate 2 astfel de automate în țară: în urmă cu 2 ani la Cluj, iar acum, recent în Arad.

Investiția în aparatul care oferă toate etapele necesare spălării corecte și recomandate unui câine a fost destul de mare, doar achiziția utilajului ridicându-se la peste 20.000 de euro. Dispozitivul instalat la Cluj este cea mai performantă și intuitivă mașină de spălat patrupede de pe piață. Aparatul oferă toate indicațiile necesare, atât vizual, cât și auditiv, astfel încât un proprietar de câine poate să își dea seama foarte ușor cum să folosească aparatul. Toate instrucțiunile, fiecare etapă din procesul spălării sunt comunicate, iar indicațiile sunt oferite atât în limba română, cât și în limbile maghiară, engleză, germană etc. Fiecare etapă este descrisă în detaliu, pentru ca proprietarii să cunoască modul corect de spălare a câinelui. În plus, susțin cei 3 întreprizători clujeni, toate substanțele din aparat necesare spălării câinilor sunt bio și corespund standardelor europene. Timpul de spălare a unui animal depinde de talia acestuia și de opțiunile pe care le alege stăpânul, respectiv: spălare cu șampon, clătire, spălare cu balsam, deparazitare, uscare cu turație mare sau cu turație mică.

Similar, al doilea aparat din ţară de acest tip, a fost amplasat în parcarea unui supermarket din Arad. Aparatul are programe inclusiv pentru deparazitarea patrupedelor, iar spălarea costă 10 lei şi durează cinci minute. Întreprinzătorul a adus aparatul în regim de franciză și își dorește să mai instaleze „spălătorii de câini” şi în alte cartiere din oraș. El spune că este un concept nou pe piaţa românească, dar de mare succes în afara ţării. Aparatul nu are nevoie de întreținere specială, ci doar de alimentare cu apă și curent, și cu soluții pentru spălare. Periodic însă trebuie curățate filtrele care se află în aparat și care nu permit firelor de păr să ajungă în canalizare.

Pe lângă faptul că sunt de real folos deținătorilor de animale de companie, automatele sunt o alternativă mult mai ieftină la saloanele de întreţinere a câinilor, unde tarifele depășesc 100 de lei de animal. Un calcul simplu arată că dacă cel puțin 10 persoane folosesc zilnic aparatul, costurile achiziției unui automat de spălat câini pot fi amortizate în mai puțin de 3 ani, afacere promițând profit constant, cel puțin în lunile călduroase.

Autor: Virgil Natea

Editor: Corina Muntean

Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.

Sursa: www.transilvaniareporter.ro

The post Automatul de spălat animale appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Automatul de spălat animale

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.