Mureș: Sub 10 la sută din suprafețele agricole sunt afectate de ploi

mures:-sub-10-la-suta-din-suprafetele-agricole-sunt-afectate-de-ploi

Cele mai mari probleme sunt în Miercurea Nirajului și Hodoșa, unde au căzut 80 de litri de precipitații, în doar 3-4 ore .

Nu se poate vorbi însă de calamități, iar vestea bună e că ploile vor înceta la finele acestei săptămâni, a spus directorul Direcției Agricole Mureș, Ioan Rus:

Avem o medie pe județ de 150 de litri pe metrul pătrat. Ne-au încurcat într-un fel ploile la întreținerea lucrărilor agricole, în sensul ierbicidărilor și a tratamentelor, dar au fost anumite ferestre de timp fără ploaie și fermierii fiind dotați cu utilaje performante, s-a lucrat înclusiv sâmbătă și duminică au fost zile bune de lucru. Cele mai afectate sunt zone precum Miercurea Nirajului, și Hodoșa, cu căderi de 80 de litri de precipitații, în 3-4 ore. Nu putem vorbi de calamități fiindcă n-am avut grindini; sigur, stagnările de apă de moment, probabil că se vor retrage și sunt undeva de 7-8 la sută din totalul suprafețelor la ora actuală.

Cele mai afectate de ploi sunt culturile de sfeclă și porumb din județul Mureș.

Valeriu Russu

The post Mureș: Sub 10 la sută din suprafețele agricole sunt afectate de ploi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureș: Sub 10 la sută din suprafețele agricole sunt afectate de ploi

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.