Economie

Mureș: Sub 10 la sută din suprafețele agricole sunt afectate de ploi

Cele mai mari probleme sunt în Miercurea Nirajului și Hodoșa, unde au căzut 80 de litri de precipitații, în doar 3-4 ore .

Nu se poate vorbi însă de calamități, iar vestea bună e că ploile vor înceta la finele acestei săptămâni, a spus directorul Direcției Agricole Mureș, Ioan Rus:

Avem o medie pe județ de 150 de litri pe metrul pătrat. Ne-au încurcat într-un fel ploile la întreținerea lucrărilor agricole, în sensul ierbicidărilor și a tratamentelor, dar au fost anumite ferestre de timp fără ploaie și fermierii fiind dotați cu utilaje performante, s-a lucrat înclusiv sâmbătă și duminică au fost zile bune de lucru. Cele mai afectate sunt zone precum Miercurea Nirajului, și Hodoșa, cu căderi de 80 de litri de precipitații, în 3-4 ore. Nu putem vorbi de calamități fiindcă n-am avut grindini; sigur, stagnările de apă de moment, probabil că se vor retrage și sunt undeva de 7-8 la sută din totalul suprafețelor la ora actuală.

Cele mai afectate de ploi sunt culturile de sfeclă și porumb din județul Mureș.

Valeriu Russu

The post Mureș: Sub 10 la sută din suprafețele agricole sunt afectate de ploi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureș: Sub 10 la sută din suprafețele agricole sunt afectate de ploi

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button