Mureșenii pot obține bani de la bănci pe baza adeverințelor APIA

muresenii pot obtine bani de la banci pe baza adeverintelor apia

Fermierii pot solicita și obține adeverințele cu ajutorul cărora pot accesa credite pe baza subvențiilor agricole din acest an.
Se eliberează adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13), implementate de Agenţie în cadrul Campaniei 2019, respectiv pentru cei care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Directorul APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a precizat că fermierii vin deja după adeverințe, care se eliberează după efectuarea verificărilor necesare.

Înainte să apară procedura de eliberare, fermierii s-au interesat și, deja de ieri, am înregistrat primele solicitări de eliberare. Este un termen de 5 zile, în care se fac anumite verificări, fermierul să nu aibă debite, să nu fie eșantionat la controlul pe teren și, dacă sunt eșantionați, se fac anumite verificări pe anii anteriori, să avem siguranța că nu putem intra în situația în care fermierul, ca urmare a controalelor, ar putea încasa mai puțin, ar putea fi penalizat mai mult decât cuantumul alocat prin adeverință.

Cu aceste adeverințe, fermierii pot merge la bancă pentru primirea sumelor în avans, iar lista băncilor partenere a fost publicată pe site-ul APIA.

Raluca Creţ

The post Mureșenii pot obține bani de la bănci pe baza adeverințelor APIA appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureșenii pot obține bani de la bănci pe baza adeverințelor APIA

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.