Economie

Vremea din ultima săptămână, benefică pentru agricultura mureșeană

Precipitațiile care au căzut pe tot teritoriul județului au ajutat în mod deosebit cultura porumbului.

Campania de recoltare a păioaselor s-a reluat după o pauză de o săptămână, a precizat pentru Radio Tîrgu-Mureș directorul adjunct al Direcției Agricole Mureș, Ileana Gușatu:

Unii nici acum nu au primit decont ca să poată să factureze, alții n-au putut să încarce facturile în sistem iar prin contract CJAS-ul ar trebui să plătească aceste servicii până în data de 20. Și întreabă medicii de familie că ei din ce bani o să-și plătească asistentele, din ce bani o să-și plătească facturile dacă serviciile nu au fost decontate? Este un blocaj și este o situație foarte urâtă și din punct de vedere profesional și financiar pentru medicii de familie. Deci, în momentul ăsta nu știu dacă oamenii își vor lua banii.

La această dată s-a încheiat primul ciclu al Programului de Tomate prin care 45 de fermieri mureșeni au primit sprijinul de minimis de 3.000 de euro.

A debutat și campania pentru Ciclul II. 20 de fermieri din Mureș și-au plantat deja în solarii plantele, pentru a putea ieși pe piață în octombrie-noiembrie cu producții proaspete de roșii.

Cristina Bulbescu

The post Vremea din ultima săptămână, benefică pentru agricultura mureșeană appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Vremea din ultima săptămână, benefică pentru agricultura mureșeană

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button