Eveniment

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc în România au intrat pe ultima sută de metri

Sunt luate măsuri în toate locurile în care va ajunge suveranul pontif, de la decizii de protocol până la detalii legate de organizare.

Mai sunt trei zile până când Papa Francisc va sosi în România. Comitetul interministerial pentru securitate a stabilit un set de recomandări pentru pelerini. Astfel, cei care vor să asiste la evenimente sunt rugați să sosească la timp în zonele de acces pentru verificările în filtrele de securitate.

Circulația pentru toate categoriile de autovehicule va fi restricționată parțial sâmbătă, 1 iunie, și duminică, 2 iunie, în zona municipiilor Miercurea Ciuc, Iași și Blaj.

Pentru restricțiile impuse la București cei interesați pot găsi zonele dedicate pelerinilor, punctele de acces pentru perimetrul Piața Revoluției – Catedrala Sfântul Iosif, dar și alte detalii pe site-ul de internet papalabucuresti.ro.

Vineri, ziua în care Sfântul Părinte sosește în capitală, toate cursurile în grădinițe, școli și licee vor fi suspendate. Între timp a început distribuirea biletelor gratuite pentru Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la Catedrala Sfântul Iosif din capitală. Biletele vor fi atât în format tipărit, cât și electronic.

Un alt moment important al vizitei se va desfășura la Blaj, unde sunt așteptați zeci de mii de pelerini. Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla a pregătit pentru fiecare credincios un așa-numit sac al pelerinului. Acesta conține între altele o pelerină pentru ploaie, dar și o șapcă de protecție, în cazul în care va fi soare.

În magazinele Romfilatelia va fi introdusă în circulație, începând de vineri, o emisiune de mărci poștale „România-Vatican 2019″.

The post Pregătirile pentru vizita Papei Francisc în România au intrat pe ultima sută de metri appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pregătirile pentru vizita Papei Francisc în România au intrat pe ultima sută de metri

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button