Eveniment

Start la cea de-a 7-a ediție a Vâltorii Mureșene

„Cred că acele programe care îi așteaptă pe târgumureșeni în săptămâna care urmează vor fi de mare interes” – așa a început Portik Vilmos, organizatorul principal al Vâltorii Mureșene, conferința de presă de joi.

Organizatorii Vâltorii au reușit să vină cu noutăți în fiecare an și nu va fi altfel nici la actuala ediție. Unul dintre programele de mare succes a fost Curtea de vinotecă, iar acesta va fi completat în acest an cu Colțul Berii care va organiza evenimente similare, doar că acestea se vor axa pe cultura berii. O altă noutate este meniul Vâltorii, care va fi oferit gurmanzilor de către 9 restaurante din oraș. Pe lângă meniu, cei înfometați vor primi gratuit cafea, apă și un magnet de frigider cu Vâltoarea, a anunțat organizatorul principal.

Molnár Imola, responsabil de programe, a scos în evidență evenimentele teatrale și expozițiile care vor fi găzduite de Vâltoare. După evenimentele din acest week-end, organizate de Spațiul Contemporan Szféra, în data de 26 august, Vâltoarea va începe cu două reprezentații ale spectacolului „Rapsodia de dans” al Ansamblului Național de Dans Maghiar. Tot în prima zi, Opera de Stat Maghiară pune în scenă „Elixirul Dragostei” de Donizetti. Molnár Imola a enumerat și celelalte producții teatrale: spectacolul „Liliomfi” al Teatrului Național Maghiar „Illyés Gyula” din Beregszász, iar, miercuri, spectacolul personal al lui Szarvas József. Totodată, joi, publicul este așteptat la spectacolul renumitei cântărețe de șansonete Szilágyi Enikő. Cu deschiderea expoziției Confluențe, din data de 24 august, se dă startul la șirul expozițiilor care vor fi prezentate în cadrul Vâltorii Mureșene. Luni se va deschide Expoziția Taberei de creație din Câmpia Mureșului; marți, în Teatrul Național din Târgu Mureș își deschide porțile expoziția Bauhaus 1919-2019, urmând ca joi, vizitatorii să afle mai multe despre istoria Hergheliei Bánffy, iar în sala mică a Palatului Culturii va fi deschisă expoziția dedicată legendei filmului târgumureșean Schnedarek Ervin, a precizat Molnár Imola.

Parcul Municipal se va umple de viață începând de joi, când va avea loc primul concert pe scena special amenajată pentru această ocazie. Primii care vor anima publicul vor fi cei de la Honeybeast. Vineri seara sunt așteptați mii de târgumureșeni la o producție senzațională și unică în istoria orașului, pregătită special pentru Vâltoarea Mureșeană. Este vorba de o producție a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, prin care să se demonstreze că muzica interpretată de filarmonică se adresează tuturor oamenilor, nu doar unei categorii. Vineri vor răsuna șlagăre, muzică din filme și piese arhicunoscute. Spectacolul oferit de filarmonică va fi precedat însă de show-ul de jazz oferit de Sárik Péter și Falusi Mariann. Sâmbătă vor concerta Kerekes Band și Baricz Gergő, iar mai apoi Keresztes Ildikó și trupa ei. Duminică vor urca pe scenă cei de la Loyal, urmând ca cea de-a VII-a ediție a Vâltorii Mureșene să se încheie cu concertul Neoton Família Sztárjai.

Molnár Imola a declarat că, în acest an, peste 340 de evenimente se vor desfășura în 47 de locații.

În multitudinea de programe, concerte și activități există și evenimente dedicate relaxării, a anunțat Kádár Zoltán, întrucât, în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august, terenul de sport de la Bolyai se trezește la viață. Fundația Bolyai Collegium organizează Olimpiada Bolyai, un concurs de alergare în scop caritabil și un concurs pentru familii. În acest an se dă startul la o nouă acțiune prin care oricine poate adopta un metru pătrat din terenul de sport pentru suma de 50 de lei, întrucât scopul este de a aduna fonduri pentru acoperirea pistei de alergare și a terenului de sport cu material sintetic, respectiv iarbă sintetică.

Organizatorul principal Portik Vilmos speră că oricine poate găsi evenimente pe gustul său în oferta de programe a Vâltorii. Cea de-a 7-a ediție a Vâltorii Mureșene se derulează în perioada 23 august –1 septembrie.

Post-ul Start la cea de-a 7-a ediție a Vâltorii Mureșene apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Start la cea de-a 7-a ediție a Vâltorii Mureșene

Credit autor: Andrei Vornicu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button