Învățământ

Apel către școlile din județul Mureș: Asociația Ateliere Fără Frontiere donează 300 de calculatoare!

Asociația Ateliere Fără Frontiere a lansat acum câteva luni un apel de proiecte pentru școlile din România care aveau nevoie de calculatoare. Deja mai mult de 90% din acea tranșă de calculatoare au fost livrate și acum au primit o tranșă nouă, la care membrii asociației și-ar dori să aibă acces și alte școli din Mureș.

Astfel, Asociația Ateliere Fără Frontiere a lansat în 20 septembrie ediția a doua a programului EduClick – Dăm Click pe România 2019, prin care va dota cu 300 de calculatoare școlile, instituțiile publice și organizațiile non-profit care lucrează cu tineri și copii din comunități defavorizate, mulțumită implicării Societe Generale European Business Services ca partener principal.

1.300 de calculatoare donate în 2019

„În această lună au început cursurile 2.824.594 de elevi şi copii înscriși la grădiniţă. Din păcate, știm că parcursul școlar al multora dintre ei nu va fi lipsit de obstacole, mai ales în cazul celor care se confruntă cu un risc crescut de sărăcie și excluziune socială. Lansăm un nou apel de proiecte pentru a identifica școlile și organizațiile care au nevoie de tehnică de calcul în implementarea unor programe dedicate copiilor și tinerilor care întâmpină astfel de dificultăți”, a declarat Patrick Ouriaghli, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Pentru această ediție a programului, Ateliere Fără Frontiere a alocat 300 de calculatoare recondiționate pentru care pot aplica școli, licee, grădinițe, organizații non-profit și instituții sociale și culturale care prezintă un proiect de educație, formare sau integrare socială prin acces la IT&C. Organizațiile interesate își pot înscrie proiectele în concurs până pe 13 octombrie 2019, prin intermediul formularului de pe site-ul educlick.ro. În procesul de jurizare, vor fi favorizate proiectele dedicate copiilor și tinerilor care vizează un impact social în comunitate, urmând ca cei 20 de laureați ai programului să fie anunțați pe 21 octombrie.

Cele 300 de calculatoare incluse în această ediție au fost recondiționate în atelierul de inserție reconect al asociației și vor ajunge la cei 20 de laureați complet echipate. Ele au fost colectate de la companii și apoi reparate de persoane vulnerabile, excluse și marginalizate, care beneficiază de un parcurs personalizat de inserție socio-profesională, menit să le ajute să-și reclădească viața și să intre pe piața convențională a muncii.

În anul 2019, Ateliere Fără Frontiere a alocat celor două ediții ale programului Dăm Click pe România 1.300 de calculatoare, din totalul de peste 2.500 pe care le va dona prin platforma EduClick către proiecte educaționale derulate în beneficiul comunităților defavorizate.

Post-ul Apel către școlile din județul Mureș: Asociația Ateliere Fără Frontiere donează 300 de calculatoare! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Apel către școlile din județul Mureș: Asociația Ateliere Fără Frontiere donează 300 de calculatoare!

Credit autor: Elena.Polearus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button